همنشینی با نسل هفتم – پادینامگ
ضربالمثل: «سیب را بیندازی هوا، تا برگردد توی دستت، هزارتا پیچ و تاب میخورد» بیراه نیست. با این همه، اتکا به آن برای حکمرانان و متولیان جامعه، عاقلانه نیست.
به گزارش پادینامگ، قدس نوشت:ضربالمثل: «سیب را بیندازی هوا، تا برگردد توی دستت، هزارتا پیچ و تاب میخورد» بیراه نیست. با این همه، اتکا به آن برای حکمرانان و متولیان جامعه، عاقلانه نیست. آنهایی هم که معمولاً و در مخالفت با دوراندیشی، دست به دامن ضربالمثلها شده و با خوشبینی افراطی، فاز«چوفردا شود، فکر فردا کنیم…» برمیدارند، معمولاً به نوعی از «بیخیالی شیرین» و اختلال «زندگی در لحظه» مبتلایند! آیندهنگری عاقلانه حکم میکند از همین امروز به فکر سیبهایی باشیم که به هوا انداختهایم و قرار است بهزودی باهزارجور پیچ و تاب و تغییر و تحول، بیفتند توی دامان خودمان!
فقط ۱۳ یا ۱۴ سال
دستهبندیهای نسلی که چند سالی است رایج شده و شما هم خیلی درباره آن شنیده و خواندهاید به گروههایی از افراد اشاره دارد که در یک زمان مشخص به دنیا آمده و بزرگ شدهاند و معمولاً تجربیات، ارزشها و تأثیرات فرهنگی مشترکی دارند. طبق این دستهبندی من و شمایی که این مطلب را میخوانیم بسته به سن و سالمان، اگر دستکم ۸۰ سال را داشته باشیم «نسل سنتی» به حساب میآییم. نسلی که رکود بزرگ اقتصادی و جنگ دوم جهانی را پشت سرگذاشته و به داشتن اخلاقِ کاری و وفاداری شهره بودند. متولدان ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ «بِیبی بومر» محسوب میشوند که خوشبینی دوران پس از جنگ را دارند، اهل رقابت کردن، معتقد به کار گروهی و همچنین خودکفا شدن هستند. آنهایی که طی سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ به دنیا آمدند دنیای همراه با تغییرات فناورانه را تجربه کردند و اغلب مستقل و کاردان شناخته میشوند و به نسل «ایکس» مشهورند. بعد هم نوبت به «نسل هزاره» یا همان نسل «Y» میرسد که متولدان سالهای ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۶ هستند و بسیار سازگار با فناوری و اهل ایجاد تعادل در کار و زندگی محسوب میشوند. نسل «زِد» را هم که بارها شنیدهاید متولدان دنیای دیجیتال در سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۰ تشکیل میدهند و از بخت بدشان فقط با چالشهای اقتصادی و اجتماعی و تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم میکنند. نسل «آلفا» هم که اغلب ممکن است آنها را ببرید داخل نسل «زِد» و با هم قاطیشان کنید کودکان و نوجوانان پنج تا پانزده ساله هستند که قرن بیست و یکمی محسوب شده و در عقیده و خصلتهای اخلاقی و وابستگی به فناوری زدهاند روی دست نسلهای زِد و آلفا! ممکن است با خودتان بگویید در شرایطی که هنوز مردم جهان و بهخصوص کشورهایی مثل خود ما، درگیر تعلیم و تربیت و فراهم کردن نیازهای نوجوانان، کودکان و حتی جوانهایی هستند که از دیدگاه عموم، عجیب و غریباند و پدرِ پدر و مادرها و مربیانشان را درآوردهاند، چه لزومی دارد درباره نسل جدید و هنوز نیامده «بتا» یعنی متولدان امسال تا ۱۳ یا ۱۴ سال آینده حرف بزنیم؟
۱۸۰ درجه متفاوت
همین که اغلب مردم، چه آنهایی که با دستهبندی نسلها آشنایند و چه آنهایی که تا امروز نام نسل آلفا و ایکس و… به گوششان نخورده، از نسل امروزی مینالند، بیانگر اهمیت لزوم اصلاح و تعدیل نگاه به نسل زِد و آلفاست و البته نشاندهنده اینکه واجب است همزمان و با درس گرفتن از تغییرات سریع جهان و شکلگیری نسلهایی که ممکن است از حیث افکار، سلایق و علایق ۱۸۰ درجه با گردانندگان جامعه و اولیا و مربیانشان متفاوت باشند، به فکر نسل بعدی و ویژگیهایش باشیم. به فکر اینکه با عملکرد امروزمان برای نسل بعدی چه چیزی را به ارمغان خواهیم برد و چه میراثی را برایشان به جا خواهیم گذاشت؟ آن هم در شرایطی که پیشبینیها میگویند تا ۱۰ سال دیگر، نسل بتا حدود ۱۶درصد از جمعیت جهان را تشکیل خواهند داد. این نسل هفتمین نسل همزمان با ما هستند. برخلاف نسل زِد که شاهد گذار انسان از فناوری آنالوگ به دیجیتال بود، نسل بتا در دنیایی بزرگ میشود که از حیث فناوری بهشدت یکپارچه و البته پیچیده خواهد بود. جهانی که هوش مصنوعی آن را بهسرعت تغییر داده و میدهد. بنابراین توقع میرود بچههای نسل بتا از تسلط و مهارت فناورانه عجیب و غریب و بالایی برخوردار باشند. افرادی که با توجه به شگفتیهای فناورانه و هوش و ذکاوت لابد زیاد خودشان، هیچ حد و مرزی را رد نکردنی تصور نمیکنند. دانشمندان و جامعهشناسان میگویند نسل بتا علاوه بر اینکه ممکن است بسیار فردگرا باشد، میراثدار تغییرات آب و هوایی شدید هم خواهد بود بنابراین ممکن است مثلاً آنقدرخوشبین نباشد که جهان به اندازه کافی، کاری برای جلوگیری از گرمایش جهانی انجام دهد.
وبگاه استرالیایی «اس.بی.اس» درباره اینکه نسل بتا چگونه خواهند بود و چه ویژگیهایی دارند، مینویسد: «یکی از مشخصههای جوانان امروز بیاعتمادی به مؤسسات است، سال به سال ما شاهد نگرانی و نقد از سوی جوانان نسبت به نهادهای سیاسی اصلی خود بودهایم. این نقد از درک این حقیقت ناشی میشود که ساختارهای اقتصادی و اجتماعی که توسط نسلهای پیشین ایجاد شدهاند، بسیاری از جوانان را در موقعیت نامساعدی قرار دادهاند. این مثل یک بازی است که میگوید اگر مدارک و آموزشهای بیشتری دریافت کنید، شغلهای بهتری بدست خواهید آورد و اینکه روزی ممکن است بتوانید خانهای بخرید و شاید تشکیل خانواده دهید، هیچ بازی دیگری در شهر وجود ندارد که شما را به این فکر بیندازد چه کسی قوانین این بازی را تعیین میکند؟»
پیشبینی دشوار است اما…
جامعهشناسان البته اهل احتیاط هم هستند و دوست ندارند در پیشبینیهایشان به بدبینی متهم شوند. دقت کنید که این احتیاط در پیشبینی، حکایتش با ضربالمثل ناکارآمد «چو فردا شود فکر فردا کنیم» فرق میکند. آنها معتقدند چیزی که پیشبینیها را دشوار میکند این است که تغییرات زیادی با سرعت زیاد در حال وقوع هستند و ما فقط با توجه به آنچه در مورد نسلهای زِد و آلفا و ایکس و… رخ داده میتوانیم حدس بزنیم در آینده چه پیش خواهد آمد. شکی هم نیست که باید برای شرایطی دشوارتر از آنچه پیشبینی میکنیم آماده باشیم. یادمان باشد که این نسلبندیها عمر زیادی ندارند و حاصل تفکرات و تجربههای دوران اخیر هستند. پیشبینی درباره اینکه نسل بعد چگونه خواهد بود و جهان چگونه خواهد شد، بهتازگی شروع شده و دانشمندان هنوز در ابتدای این مسیرند. اما خودتان حساب کنید اگر ۱۰ یا ۲۰ سال دیگر، وقتی نسل بتا سربرآورده و هزار جور نیاز، مشکل و… دارد، ما هنوز در حال کلنجار رفتن با نسلهای زِد و آلفا باشیم و (مثل همین مطلب) در رسانههایمان از ضرورت شناخت نسل زِد و نیازهایش حرف بزنیم، تا چه اندازه از زمانه خود و نسلهایی که قرار است آینده جهان را رقم بزنند، عقبتر خواهیم بود؟
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در پادینامگ به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
پایان خبر پادینامگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همنشینی با نسل هفتم – پادینامگ" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همنشینی با نسل هفتم – پادینامگ"، کلیک کنید.