وصیت نامه امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است

پادینامگ/گیلان یک مدرس دانشگاه با بیان اینکه وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است، گفت: اگر نتوانستیم تجربه زیست در حین انقلاب و دوران امام خمینی داشته باشیم اما داشتن، دانستن، شناخت، آگاهی و فهمی که از این وصیت نامه امام دست پیدا می کنیم می تواند تاثیر بزرگی در ادامه راه انقلاب داشته باشد.

تینا چهارسوقی امین در گفت وگو با پادینامگ با بیان اینکه متولد سال 66 هستم لذا طبیعی است که خاطره واضحی از حضرت امام خمینی نداشته باشم، اظهار کرد: اولین مواجهه رسمی من با نام امام خمینی و اینکه احساس کنم برای انقلاب و نام امام باید کاری انجام دهم، به مراسم بزرگداشت 22 بهمن مدرسه ابتدایی باز می گردد و من هم برای ادای دین؛ آن روزها که رنگ روغن کار می کردم یک نقاشی پرتره از ایشان کشیدم و در واقع اولین احساسی که در منِ کودک ایجاد شده بود این بود که من این پیر فرزانه را دوست دارم و احساس می کنم یک انس همچون نوه با پدربزرگش دارم.

سردبیر برنامه تلویزیونی جماران با تاکید بر اینکه البته در ادامه آموزه ها و فضای تحصیلی، فضای خانوادگی در این آشنایی و علاقه بی تاثیر نبود، گفت: امتداد آشنایی با امام خمینی را در بستر خانواده دیدم و بعد هم در اثنای سال های مختلف تحصیلی این مواجهه ها کم و بیش وجود داشت.

چهارسوقی امین در ادامه به حضور در دانشگاه و ارایه وصیت نامه سیاسی الهی امام خمینی به عنوان یک واحد درسی برای دانشجویان اشاره و تصریح کرد: اینکه این وصیت نامه به یک واحد درسی تبدیل و برخی دانشجویان صرفا برای کسب نمره و حتی پاس کردن آن را مرور کنند در همان دوران دانشجویی برایم تعجب برانگیز بود.

وی افزود: هرچند این واحد درسی که روال دانشگاه آزاد بود و واحد درسی سیاسی محسوب می شد ولی چرا باید به این شکل تقلیل محتوایی پیدا کند؟ حتی در سال های بعد به عنوان مدرس و استاد دانشگاه احساس کردم همین امر همچنان در فضای دانشجویی حاکم است و دانشجویان عملاً نه با ضرورت پیدا کردن بینش سیاسی- اجتماعی، بلکه صرفا به عنوان یک واحد درسی که باید پاس شود به آن نگاه می کردند و این رنج بسیار بزرگی بود و همچنان این را بسیار آسیب زننده می بینم در صورتی که این وصیت نامه جزو سندهای بالادستی راهگشا است و از دانشجو تا کارگزار، مدیر و مقام های بالای کشوری باید به این سند بالادستی، همچنان پای بند بمانند و پای بند بودن به آن است که می تواند منش و بینش آنها را هدایت کند.
 
این پژوهشگر، تاکید کرد: این در حالی است که بخش بزرگی از ایدیولوژی انقلاب اسلامی از این وصیت نامه منشا می گیرد. اگر نتوانستیم تجربه زیست در حین انقلاب و زمان امام خمینی را داشته باشیم اما داشتن، دانستن، شناخت، آگاهی و فهمی که از وصیت نامه سیاسی الهی امام دست پیدا می کنیم می تواند تاثیر بزرگی در ادامه راه امام داشته باشد.

چهارسوقی امین در ادامه در خصوص مواردی که امام خمینی را تبدیل به شخصیت خاص می کند، به سخنان شهید مطهری اشاره کرد و گفت: امام خمینی 4 منظر ایمانی بسیار مستحکم داشتند که راه و مسیرشان را از زمان شروع نهضت مبارزات اسلامی تا زمان تبعید و بعد هم در بازگشت به ایران و هدایت جریان انقلاب امام را هدایت می کرد و یاری می رساند.

وصیت نامه امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است

وی با بیان اینکه اولین آن ایمان به هدف بود، افزود: آن هدف نجات اسلام و مستضعفین بود و ایمان کامل به درستی این هدف داشتند. دومین مورد ایمان به راهی که داشت، سومین مورد ایمان به مردم بود. امام عقیده داشت این مردم هستند که باید در صحنه باشند و این مردم هستند که جریان ساز هستند. مردم هستند که موج انقلاب را پیش می برند و در نهایت این سه ایمان تحت لوای ایمان به خداوند بود و آن چیزی که کنش سیاسی، اجتماعی و حتی مذهبی حضرت امام را با همه هم عصران خود متمایز می کند پررنگ بودن این چهار عنصر ایمانی در منش و کُنش ایشان است.

این پژوهشگر با تاکید بر اینکه امام خمینی دارای ساختار نظام مند فکری همچنین جامعیت در این نظام مندی بودند و این دو ویژگی را به زبان مردم بیان می کردند، گفت: اینکه امام خمینی زبان مردم را می فهمیدند و می توانستند به زبان مردم تمام موضوعات را بیان کنند ایشان را از همه کنشگران و رهبران سیاسی هم عصر خود متمایز می کرد.

چهارسوقی امین تصریح کرد: نکته دیگر ماندگاری امام؛ مدل نگاه امام به مردم بود و آن نگاه عاملیت بود. یعنی عاملیت همه قضایا را به مردم می سپردند. امام در تمام ساختارهای سیاسی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نه تنها به نهادسازی معتقد بود و باور داشت، بلکه به مردمی سازی نهادها هم باور قلبی داشتند و آن را انجام می داد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه الان هم بازگشت به مردم؛ راه چاره است، تاکید کرد: امام خمینی هویت از دست رفته مردم را به آنها بازگرداند و روحیه مبارزاتی مردم را برای بازپس گیری جایگاه رسمی خودشان در مدیریت کلان کشور را به خود آنها سپرد. کاری که الان هم باید انجام دهیم بازگشت به مردم؛ که همان خط اصیل فکری حضرت امام خمینی است. اگر مردم ببینند در همه عرصه ها به معنای واقعی کنشگری آنها مهم است و به صحنه آمدن آنها جریان ساز و موثر است قطعاً باورمندی آنها بیش از پیش می شود و دلسردی و ناامیدی آنها از بین می رود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بحران اصلی ما در میان کودکان و نوجوانان بحران هویت است مخصوصاً در تکثر رسانه ای که از هر سو سبک های زندگی فردی بر شیوه زندگی جمعی که برآمده از نگاه انقلابی و هویت ساز ایرانی اسلامی است در حال غلبه کردن است، تاکید کرد: کاری که باید انجام داد احیای اندیشه هویت محور امام است.

وصیت نامه امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است

چهارسوقی امین در پایان  تصریح کرد: دشمنان زمانی که نتوانستند به شخصیت امام ضربه بزنند ضربه ها را متوجه امتداد خط شخصیتی امام کردند و در نبود حضرت امام خطر تحریف چندین دهه است که ما را تهدید می کند. این ضربه ها اگر پایگاه مردمی قوی نداشته باشد خیلی راحت انجام می شود پس قبل از اینکه این خط تحریف بخواهد خودش را در ذهن مخاطبین جای کند باید با ایجاد شناخت صحیح از شخصیت والای امام خمینی، از این تحریفات جلوگیری شود.

پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وصیت نامه امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وصیت نامه امام خمینی جزو سندهای بالادستی راهگشا است"، کلیک کنید.