آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می شود؟ 

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می شود؟ 

به گزارش خبرگزاری پادینامگ، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ تاپ، قطعات خودرو ، پارچه و پوشاک، دوربین های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می شوند. با توجه به این موضوع ، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان ها و بزرگراه ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تاثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رییس اتحادیه فناوران رایانه ، در گفت وگو با تجارت نیوز در رابطه با تامین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت هاست واحد پول درهم را ارایه نمی دهد و در کشورهای مبدا دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی کند.

در ادامه این گفت وگو به تاثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تایید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تاثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تاثیر ندارد. اگر فروشنده ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تاخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده اند و افرادی که کالا سفارش داده اند، ممکن است با تاخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تامین ارز کشور و همین طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به وجود نمی آورد.

223223

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می شود؟ " هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می شود؟ "، کلیک کنید.