سبزیجات سرشار از پروتیین را بشناسید
آفتاب نیوز :
بدن طی فرآیندی پروتیین ها را تجزیه کرده و به آمینو اسیدها تبدیل می کند. آمینو اسیدها ترکیب های ارگانیکی هستند که برای ایجاد پروتیین های جدید با یکدیگر ادغام می شوند. در حقیقت پروتیین ها و آمینو اسیدها عناصر اساسی شکل گیری سلول هستند.
منابع حیوانی تنها عامل تامین کننده پروتیین به حساب نمی آیند بلکه مواد خوراکی دیگری همچون آجیل، حبوبات، غلات و برخی سبزیجات منبع مهم تامین پروتیین مورد نیاز برای افرادی هستند که از خوردن مواد گوشتی پرهیز می کنند.
سایت «هلث لاین» در مطلبی به معرفی برخی از سبزیجات حاوی مقدار قابل توجهی از پروتیین پرداخته است:
– سبزیجات سبز تیره رنگ و خام: اسفناج و کلم حاوی میزان فراوانی پروتیین هستند. سبزیجات سبز تیره رنگ منبع غنی از دیگر مواد مغذی مهم از جمله کلسیم، پتاسیم و بتاکاروتن نیز به حساب می آیند. در فرآیند طبخ، میزانی از مواد مغذی موجود در سبزیجات از بین می روند اگرچه در این فرایند آسیبی به پروتیین وارد نمی شود. هر چند بهتر است این نوع از سبزیجات را به منظور حفظ مواد مغذی آن به صورت خام مصرف کرد.
– کلم بروکلی: این سبزی که به شکل یک درخت کوچک به نظر می آید حاوی ارزش غذایی فراوانی است و وجود میزان کافی از پروتیین در آن برای حفظ استحکام بدن و رشد آن اهمیت دارد. همچنین این سبزی منبع غنی از ویتامین A و C به حساب می آید.
– آووکادو: آووکادو، یک ماده غذایی کامل با 14 ماده معدنی مفید برای تحریک رشد بدن مثل آهن و مس است که برای خون سازی مفیدند یا سدیم و پتاسیم موجود در آووکادو تعادل شیمیایی بدن را حفظ می کنند. این خوردنی که گاهی آن را به عنوان میوه هم مصرف می کنند به دلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه می دارد و بنابراین برای افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) مناسب است.
آووکادو از نظر چربی خیلی غنی است در حالی که سایر میوه ها و سبزی ها این طور نیستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین های گروه B و غنی از آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین E ،C و لوتیین (رنگدانه گیاهی) است.
– ذرت: این ماده خوراکی منبع سرشاری از پروتیین و همچنین حاوی میزان فراوانی کاروتنویید است. سبزیجات حاوی این ترکیب به کاهش خطر ابتلا به «دژنراسیون ماکولا» که یک عارضه چشمی است، کمک می کند.
– سیب زمینی: سرخ کردن سیب زمینی پروتیین آن را از بین نمی برد و پختن یا آب پز کردن آن محتویات کالری موجود در سیب زمینی را پایین می آورد.
– نخود فرنگی: مصرف این ماده خوراکی به دلیل دارا بودن میزان بالایی از پروتیین، کربوهیدرات ها، فیبر خوراکی و منیزیم برای حفظ سلامت توصیه می شود.
– باقلا: باقلا نیز همچون تعداد زیادی از سبزیجات دیگر به دلیل دارا بودن پروتیین می تواند منبع مناسبی برای تامین نیاز بدن به این ماده مغذی باشد.
– عدس پخته: عدس که در دسته حبوبات قرار دارد سرشار از پروتیین است. در حقیقت 30 درصد از کالری عدس از پروتیین آن ناشی می شود و مصرف آن به دلیل دارا بودن فیبر خوراکی، مواد معدنی و ویتامین B توصیه می شود.
– نخود: از ویژگی های نخود نیز که در گروه حبوبات قرار دارد، دارا بودن حجم بالایی از پروتیین است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سبزیجات سرشار از پروتیین را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سبزیجات سرشار از پروتیین را بشناسید"، کلیک کنید.