کتاب«ده گام سالمندی خوشایند» رونمایی شد
پادینامگ/اصفهان سالمندی اجتناب ناپذیر بوده اما پیر شدن اختیاری است. انسان تا لحظه مرگ باید به یادگیری ادامه داده و نگذارد که سَم خودگویی های منفی به بدن او وارد شود.
این جمله ها بخشی از جملاتی است که (17 اسفندماه) و در آیین رونمایی از کتاب «ده گام سالمندی خوشایند»، در سالن اجتماعات حکمت باغ غدیر مطرح شد.
محسن لعلی، مترجم کتاب «ده گام سالمندی خوشایند» با اشاره به اینکه این کتاب، یک کتاب کاربردی و خودآموز است، گفت: هنگامی که این کتاب را به زبان انگلیسی می خواندم، متوجه راهبردها و دستورالعمل های کاربردی آن شدم. کتاب «ده گام سالمندی خوشایند»، به همت جهاد دانشگاهی دانشگاه اصفهان منتشر شده است. هر سالمندی با رعایت یکسری نکات، می تواند یک سالمندی خوب داشته باشد. در علم روان پزشکی یکی از عمده مشکلات سالمندان، افسردگی است و متاسفانه در کشور ما اهمیت چندانی به روان شناختی و روان پزشکی سالمند داده نمی شود.
او افزود: طبق گفته کتاب، چند عامل برای بهزیستی سالمندی و بهتر زندگی کردن وجود دارد که شامل 1- پذیرش سالمندی؛ سالمندی اجتناب ناپذیر بوده اما پیر شدن اختیاری است. طبق گفته نویسنده کتاب «سالمندی، جوانی ازدست رفته نیست بلکه مرحله جدیدی از فرصت و قدرت است.» سن محدودیت ایجاد کرده و سَم هر انسانی خود گویی های منفی است. سن عاملی است که قدرت شما را می گیرد. یک سالمند در صورت افتخار به خود، از سالمندی خود نیز رضایت پیدا می کند. اولین کاری که سالمندی را خوشایند می سازد، پذیرش و مورد بعدی 2- رشد فردی است. انسان تا لحظه ای که نفس می کشد، نباید یادگیری و زندگی کردن را متوقف کند. مورد بعدی 3- زندگی هدفمند و معنادار کردن زندگی است.
این عضو هییت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص معنای سالمندان، اضافه کرد: معنای سالمندان شامل مواردی از جمله: 1- دنبال کردن علاقه های شخصی خود 2- کمک به دیگران 3- حفظ ارتباطات با دیگران که در ارتقای بهداشت روانی بسیار موثر بوده و 4- تعامل مثبت با دیگران است، یعنی سالمند خوب سالمندی است که نسبت به دیگران نگرش مثبت داشته باشد. سالمندانی که عواطف منفی پیدا می کنند، دچار بیماری های جسمی بیشتری نیز می شوند 5- تغییر نگرش رفتاری یعنی سالمند خوب سالمندی است که روی محیط خود تسلط داشته باشد و 6- استقلال است.
این مترجم در ادامه با اشاره به یکی از مباحث کتاب تحت عنوان نگرش به مرگ، خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های سالمندان، ترس از مرگ است. طبق گفته بخشی از کتاب «همین جور که روز خوب، خواب خوب به همراه دارد، زندگی خوب هم مرگ خوب دارد.» مرگ اجتناب ناپذیر بوده و باید آن را پذیرفت. طبق گفته امام علی (ع)« دنیا 2 روز است؛ روزی بر وفق مراد بوده و گاهی هم بر وفق مراد نیست و روزهایی که بر وفق مرادت است، مغرور نشو و روزهایی هم که بر وفق مرادت نیست، مایوس نشو». مرگ نباید یک دغدغه فکری باشد. اگر دغدغه سالمندی، مرگ باشد او دغدغه زندگی را از دست می دهد. یکی از فلاسفه بیان کرده که اگر من زنده ام مرگی وجود ندارد و اگر مرگی وجود دارد، پس من زنده نیستم؛ چرا باید از چیزی بترسم که در حیات و زندگی من وجود ندارد؟ نیستی لازمه هستی بوده و مرگ به زندگی انسان معنی داده و سالمندی که مرگ را بپذیرد، طبق علایق خود زندگی می کند.
گفتنی است، در انتهای این مراسم از کتاب «ده گام سالمندی خوشایند» که توسط محسن لعلی ترجمه شده، رونمایی شد.
پایان خبر پادینامگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کتاب«ده گام سالمندی خوشایند» رونمایی شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کتاب«ده گام سالمندی خوشایند» رونمایی شد"، کلیک کنید.