رژیم های غذایی مختلف چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق دارند؟
پادینامگ/خراسان رضوی رژیم های همه چیزخوار اغلب سرشار از گوشت و فرآورده های گوشتی هستند و مصرف زیاد گوشت با افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا، مقاومت به انسولین، چربی های خون بالا و سفت شدن شریان ها که همگی از عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی هستند، مرتبط است.
بیماری های قلبی عروقی، اصطلاحی جامع برای اختلالات قلب و عروق خونی است. آنها شامل بیماری عروق کرونا قلب، بیماری عروق مغزی و بیماری روماتیسمی قلبی هستند و برای پیش بینی رویدادهای نامطلوب قلبی عروقی به کار می روند.
بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ ومیر جهانی انسان ها هستند و به طور نگران کننده ای، شیوع آنها در حال افزایش است. ترکیبی از انتخاب های غذایی نامناسب و افزایش سبک زندگی بی تحرک منجر به دو برابر شدن تعداد موارد بیماری های قلبی عروقی از 271 میلیون در سال 1990 به بیش از 523 میلیون در سال 2019 شده است که تخمین زده می شود این بیماری سالانه جان بیش از 17.9 میلیون نفر را بگیرد.
بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، زیرا بیش از نیمی از مرگ ومیرها را شامل می شود. هم عوامل خطر قابل اصلاح و هم غیر قابل تغییر در ایجاد بیماری های قلبی عروقی نقش دارند که مورد دوم شامل رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی ناسالم است.
بوم شناسان ادعا می کنند که رژیم غذایی مبتنی بر گیاه از نظر سلامت، پایداری، بهزیستی حیوانات و مقرون به صرفه بودن برای جمعیت انسانی زمین ایده آل است، با این حال، به جای یک رویکرد همه یا هیچ، می تواند یک رویکرد متعادل و مناسب وجود داشته باشد که مردم اغلب از غذاهای گیاهی همراه با مصرف گاه به گاه گوشت و گوشت فرآوری شده استفاده کنند. در مقایسه با گیاهخواران، این نوع افراد به عنوان انعطاف پذیر شناخته می شوند.
در حالی که رژیم غذایی معمولی همه چیزخوار با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است، به نظر می رسد رژیم غذایی گیاهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد اما تحقیقات کمی تا به امروز تاثیر رژیم غذایی انعطاف پذیر را بر خطر بیماری های قلبی عروقی ارزیابی کرده است.
رژیم انعطاف پذیر را می توان به طور کلی به عنوان رژیم غذایی نیمه گیاهخواری و گیاه محور(برنامه ای غذایی که در آن بخش اعظم انرژی و مواد مغذی با غذاهای گیاهی تامین می شود) تعریف کرد.
به طور خاص، رژیم انعطاف پذیر، سبک غذایی انعطاف پذیر است که بر افزودن غذاها و نوشیدنی های گیاهی یا گیاه محور تاکید دارد، لبنیات و تخم مرغ را شامل می شود و مصرف گوشت را به دفعات کمتر و یا در بخش های کوچکتر تشویق می کند.
هیچ هدف تعیین کالری یا درشت مغذی در رژیم غذایی انعطاف پذیر وجود ندارد. اصول رژیم غذایی انعطاف پذیر با توصیه های دستورالعمل های رژیم غذایی 2020-2025 برای آمریکایی ها مطابقت دارد.
شواهد در حال ظهور نشان می دهد که رژیم غذایی انعطاف پذیر ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان و نیز به کنترل وزن کمک کند.
تحقیق کنونی چیست؟
شرکت کنندگان این تحقیق که افراد بین 25 تا 45 سال بودند به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول شامل انعطاف پذیران بلندمدت بود که هر روز 50 گرم گوشت یا فرآورده های گوشتی مصرف می کردند، در حالی که گروه دوم شامل گیاهخوارانی بود که هیچ غذایی با منشاء حیوانی نمی خوردند و گروه سوم شامل همه چیزخواران بود که رژیم غذایی آنان شامل 170 گرم گوشت و فرآورده های گوشتی در روز بود.
محققان نمونه های خون را از نظر نشانگرهای مختلف بیماری های قلبی عروقی، فشار خون، انطباق دیواره شریانی و ابتلای فرد به سندرم متابولیک که با مقاومت به انسولین، سطح بالای گلوکز خون و افزایش اندازه کمر مشخص می شود، بررسی کردند. این سنجش ها با الگوهای غذایی از طریق ابزارهای متعدد برای توصیف کیفیت رژیم غذایی، میزان مصرف غذا و سطح فعالیت بدنی مقایسه شد.
یافته های تحقیق
مقادیر شاخص توده بدنی برای هر سه گروه مشابه بود با این حال، زنان دارای رژیم غذایی انعطاف پذیر، چربی بدن کمتری نسبت به زنان همه چیزخوار داشتند که این تفاوت در مردان مشاهده نشد. زنان گیاه خوار کمترین درصد چربی بدن را در بین تمام شرکت کنندگان در تحقیق داشتند.
مصرف سبزیجات در گیاه خواران نسبت به همه چیزخواران افزایش یافت، به طوری که انعطاف پذیران و گیاه خواران به ترتیب 2 و سه برابر بیشتر از همه چیزخواران سبزیجات مصرف کردند. هم گیاه خواران و هم انعطاف پذیران دو برابر بیشتر از همه چیزخواران میوه مصرف می کردند.
انعطاف پذیران به طور قابل توجهی شیرهای گیاهی یا جایگزین های لبنی کمتری مصرف می کردند که هیچ کدام در بین همه چیزخواران مورد علاقه نبودند. الگوهای مشابهی برای آجیل و حبوبات مشاهده شد.
مصرف گوشت در بین گیاه خواران کمتر و در میان انعطاف پذیران در مقایسه با همه چیزخواران به طور قابل توجهی کمتر بود. جایگزین های گوشتی بر پایه گیاه بیشتر در میان گیاه خواران مصرف می شد و مقداری مصرف در میان انعطاف پذیران گزارش شد. مصرف تخم مرغ در میان همه چیزخواران در مقایسه با انعطاف پذیران 2 برابر بود.
بهترین کیفیت رژیم غذایی در میان گیاه خواران مشاهده شد و پس از آن انعطاف پذیران که با گزارش های قبلی مرتبط است.
همه نشانگرهای بیماری های قلبی عروقی در همه گروه ها در سطوح مشابه بودند، در حالی که پایین ترین سطح گلوکز ناشتا در گیاه خواران مشاهده شد. نمرات نشانگر سندرم متابولیک در گیاهخواران و انعطاف پذیران به طور معناداری بهتر از همه چیزخواران بود، با این حال، همه گروه ها با سطوح نمره کم خطر همراه بودند.
مصرف گوشت و لبنیات ارتباط نزدیکی با سطح کلسترول کل داشت. با این حال، مصرف لبنیات با مصرف میوه و سبزیجات، ازجمله حبوبات و جایگزین های گوشت همبستگی منفی داشت. مصرف نوشابه ها، شیرینی ها و گوشت با افزایش کلسترول لیپوپروتیین با چگالی کم مرتبط بود.
نمرات سندرم متابولیک مربوط به گوشت فرآوری شده و مصرف گوشت و مصرف شیرینی بود اما با مصرف میوه ارتباط منفی داشت. التهاب کامل با هیچ گروهی همبستگی نداشت.
پیامدهای تحقیق
انتخاب های غذایی برای کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی بسیار مهم هستند، همانطور که توسط این تحقیق آزمایشی در مورد رژیم غذایی انعطاف پذیر در رابطه با عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی تایید شده است. اگرچه این یک تحقیق مداخله ای نیست اما تحقیق فعلی امکان مشاهده مستقیم چندین مولفه در سه گروه متمایز، به ویژه نمرات سندرم متابولیک و سفتی شریانی را فراهم کرد.
به نظر می رسد رژیم غذایی گیاهی با بهترین سلامت قلبی عروقی مرتبط است، با این حال، سندرم متابولیک و سفتی شریانی در رژیم های غذایی انعطاف پذیر مطلوب تر از گروه های دیگر بود، بنابراین، رژیم های غذایی انعطاف پذیر در مقایسه با الگوهای غذایی همه چیزخوار مزایای قابل توجهی را به همراه دارد.
کاهش مصرف گوشت و فرآورده های گوشتی فرآوری شده، مانند رژیم های غذایی انعطاف پذیر، ممکن است بر عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی اثر کند.
منابع
https://www.news-medical.net
https://www.news-medical.net
https://foodinsight.org
پایان خبر پادینامگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رژیم های غذایی مختلف چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق دارند؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رژیم های غذایی مختلف چه تاثیری بر سلامت قلب و عروق دارند؟"، کلیک کنید.