50 سال به بالا ها افت شنوایی را جدی بگیرند

50 سال به بالا ها افت شنوایی را جدی بگیرند

آفتاب نیوز :

آرش کریمی اظهار کرد: کم شنوایی یکی از شایعترین مشکلات در افراد مسن است که بعضاً با وجود تشخیص و اذعان اطرافیان، افراد وجود این مشکل را در گوش انکار کرده و از مراجعه به متخصص طفره می روند. در حالی که عدم پیگیری کم شنوایی باعث می شود فرد به علت اینکه در جمع صحبت ها را نمی شنود و گا ها چند بار درخواست تکرار موضوع را دارد، کم کم منزوی شود.
 
وی ادامه داد:، چون یکی از راه های مهم انتقال داده های محیط از طریق حس شنوایی به مغز انجام می شود، به دلیل افت شنوایی اش، ورودی این داده ها به مغز مختل شده و به تدریج آلزایمر و افسردگی در فرد ایجاد می کند و در نتیجه پیشرفت آلزایمر و افسردگی فرد، به مرور از جامعه کنار گذاشته می شود؛ بنابراین بهتر است که کم شنوایی فرد در همان مرحله اولیه درمان شود تا هر چه سریعتر ارتباط او با محیط بهبود یابد.
 
این متخصص شنوایی ادامه داد: متاسفانه یکی از مشکلات مربوط به درمان کم شنوایی یا پیرگوشی در افراد استفاده نکردن از سمعک است. با وجود اهمیت حس شنوایی، بسیاری از مبتلایان با یک دید منفی به آن نگاه می کنند و یا به جای توجه به کیفیت به دنبال سمعک های کوچک و نامریی هستند.
 
وی ادامه داد: موضوع خودداری افراد در استفاده از سمعک در شهر های کوچک بیشتر از کلان شهر ها است. یعنی فردی با افت شنوایی 90 درصد در سن بالای 80 سال اگر افت شنوایی و مشکلات آن را قبول کند، اما سمعک را نمی پذیرد.
 
کریمی درباره مشکلات مربوط به تهیه سمعک گفت: استفاده از سمعک به غیر از افراد مسن، در تمام سنین که مشکل کم شنوایی مواجه هستند، یک ضرورت است. اما واردات سمعک بسیار به مشکل شده و ارز اختصاص داده شده برای واردات آن بسیار کم است.
 
وی یادآور شد: این عوامل باعث شده، کیفیتی که در گذشته با در اختیار داشتن سمعک های برند و مطرح در اختیار داشتیم از دست برود و از سمعک هایی که بعضی از شرکت ها یا دولت به سختی وارد می کنند استفاده شود. عدم دسترسی به سمعک باعث شده کم شنوایان با مشکل مواجه شده و به ناچار از سمعک های قاچاق و یا دست دوم و بی کیفیت کشور های همسایه استفاده کنند.
 
این شنوایی سنج در مورد شروع کم شنوایی در میانسالی گفت: از سنین 50 تا 60 سالگی به بعد به اصطلاح پیرگوشی در افراد که مربوط به کهولت سن است ظاهر می شود. در مورد اینکه پیرگوشی از چه سنی شروع شود ژنتیک، سلامت و تغذیه تاثیر زیادی دارد. البته شنوایی در آقایان به دلیل قرار گرفتن در محیط های صنعتی زودتر آسیب می بیند و در خانم ها افت شنوایی کمتر است.
 
وی ادامه داد: هر فرد از 50 سالگی به بعد اگر احساس کرد صدای محیط را خوب نمی شنود، کسی از اطرافیان به او گفت صدا زدیم جواب ندادی و یا اینکه تماشای تلویزیون را با صدای بلندتر از معمول انجام داد، صدا ها برای او واضح شنیده نمی شود، این ها یک زنگ هشدار برای افت شنوایی است و باید برای درمان آن و یا استفاده از سمعک اقدام کرد.
 
کریمی تاکید کرد: برای تهیه سمعک در افرادی که نیاز به آن دارند باید یک تحقیق و مشاوره مناسب انجام شود و حتما باید به کارشناسانی که تحصیلات و تخصص مرتبط در این زمینه را دارند؛ مراجعه کنند.
 
وی درباره ضرورت توجه به سلامت گوش و حس شنوایی اظهار کرد: در خصوص سلامت گوش مهمترین موضوع توجه به عفونت ها است. متاسفانه علی رغم هشدار ها هنوز هم افراد برای تمیز کردن مجرای گوش و رفع خارش از هر وسیله ای استفاده می کنند که این اصلا درست نیست و به گوش آسیب می زند. لازم است افراد شاغل در محیط های پر سر و صدا از محافظ استفاده و در چهارشنبه آخر سال به دلیل استفاده از مواد منفجره از گوش خود محافظت کنند. اگر گوش فردی جرم گرفت حتما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند و برای شستشو به هیچ عنوان از درمان های خانگی و سرخود استفاده نکنند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "50 سال به بالا ها افت شنوایی را جدی بگیرند" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "50 سال به بالا ها افت شنوایی را جدی بگیرند"، کلیک کنید.