چرا گوشت قرمز گران شد؟ – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار پادینامگ، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز به پادینامگ گفت: اتفاقی که در اواخر سال 1401 رخ داد و در واقع باید گفت در نیمه دوم سال گذشته خودش را نشان داد و در سال 1402 هم بر شدت و حدت آن افزوده شد در واقع ریشه آن از سال 1398 آغاز شده است.
وی افزود: سال 1398 وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را راه اندازی کرد. در این سامانه برای تولید گوشت، سهمیه نهاده دامی با ارز 4200 تومانی در نظر گرفته نشد.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش 17 فروردین 1401 مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در این سال ها، کمتر از 10 درصد نهاده مورد نیاز دام سبک از محل ارز 4200 تومانی تامین شد. برای پروار بندها هم اصلاً سهمیه نهاده در نظر گرفته نشد.
وی توضیح داد: قیمت تمام شده گوشت از سال 1398 تا 1401 بالا بود زیرا دامدار باید نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین می کرد. افزایش قیمت هم روزانه رخ می داد. در مقابل برای برخورد، قیمت دستوری اعمال می شد.
صدر دادرس تصریح کرد: در این دوره تولید دام زیاد بود و بازار تقاضا هم تغییری نداشت از این رو قیمت تمام شده خودش را نشان نمی داد. نرخ دام زنده 80 تا 85 هزار تومان بود.
افزایش قیمت گوشت کجا رقم خورد؟
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در ادامه سخنان خود گفت: در نیمه اول سال 1401 دو تا اتفاق افتاد؛ نخست صادرات بی موقع بود که وزارت جهاد کشاورزی مجوز آن را صادر کرد و تعدادی دام از کشور خارج شد. دوم، جمعیت زیادی دام را شرکت پشتیبانی امور دام خریداری کرد و قرار بود دو ماه بعد پول آن را بپردازد که این پول تا 10 یا 11 ماه به تاخیر افتاد.
این فعال بازار گوشت قرمز اظهار کرد: در ادامه این روند، تعداد دام کاهش پیدا کرد و دیگر اینکه این رسمی است بین دامدارها که دام شان را در اواخر تابستان به فروش می رسانند و درآمد آن را صرف تولید، پروار و نگهداری دام برای بازار شب عید و اگر مصادف با ماه مبارک رمضان باشد برای آن زمان، برنامه ریزی می کنند؛ تاخیر در پرداخت پول دام، مشکل تولید را حادتر کرد.
وی عنوان کرد: دامدارانی که باقی مانده بودند یعنی از سال 1398 توانسته بودند خود را نگه دارند و تا سال 1401 حذف نشده بودند، در این مقطع زمانی یک ضربه کاری خوردند و بخش زیادی از دامداران از چرخه تولید خارج شدند.
تیر خلاص
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور ادامه داد: از سال 1398 تا 1401 کرارا هشدار می دادیم که دامداران در حال خارج شدن از چرخه تولید هستند. دام مولد کشتار می شود؛ اما متاسفانه توجهی به این هشدارها و اعلام خطری که فعالان این حوزه می دادند، نشد.
صدر دادرس افزود: در ادامه به مقطع حذف ارز ترجیحی رسیدیم. در این زمان دیگر تیر خلاص زده شد. نهاده های دامی با حذف ارز ترجیحی بیش از 6 برابر شدند. نتیجه این شد که تعداد بیشتری از دامدارانی که می توانستند سرمایه در گردش خود را تامین کنند نیز حذف شدند. به این ترتیب تمام این عوامل سبب شد عرضه زیادی که قیمت تمام شده را در سال های 1398 تا 1401 خودش را نشان نمی داد، با کاهش جمعیت دامی امسال نمود پیدا کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا گوشت قرمز گران شد؟ – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا گوشت قرمز گران شد؟ – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.