وزیر نفت: بدهکاریم ؛ شرایط این روزهایمان بسیار سخت است
به گزارش خبرگزاری پادینامگ، از وزارت نفت، محسن پاکنژاد در آیین تکریم و معارفه وزیران پیشین و کنونی نفت که با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری، برگزار شد، گفت: مطابق برنامههای ارائهشده در مجلس شورای اسلامی، اساس کار وزارت نفت در دوره پیش رو تحقق برنامه هفتم توسعه خواهد بود. همانطور که همه میدانیم، یکی از چالشهای اصلی کشور هماکنون تشدید سالانه ناترازی گاز و بنزین در کشور است و پیشبینی میشود در اوج مصرف طی زمستان امسال، با ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز روبهرو باشیم.
وضع سربهسر تولید و مصرف گازوئیل
ایلنا به نقل از وی با تأکید بر آثار منفی ناترازی گاز در صنایع عمده و نیروگاههای کشور ادامه داد: در حوزه بنزین نیز شاهد مصرف روزانه بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر هستیم، به عبارت دیگر با توجه به میزان تولید بنزین در پالایشگاههای کشور، روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر ناترازی در این سوخت داریم. همچنین وضع تولید و مصرف نفتگاز نیز در نقطهای سربهسر در کشور قرار گرفته است و اگر بهزودی مدیریت مصرف در این حوزه انجام نشود، دچار معضل ناترازی در این حوزه نیز خواهیم بود.
وزیر نفت با بیان اینکه اگر در زمینه افزایش تولید گاز و فرآوردههای نفتی با توجه به رشد مصرف دست روی دست بگذاریم، کشور دچار مشکلهای زیادی خواهد شد، تأکید کرد: رفع ناترازی یک موضوع چندبعدی است و مدیریت مصرف باید در دستور کار همه نهادها و دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
وضع مالی صنعت نفت قابل مقایسه با سنوات گذشته نیست!
پاکنژاد با اشاره به اینکه وضع مالی صنعت نفت قابل مقایسه با سنوات گذشته نیست، تصریح کرد: در گذشته بخش مهمی از منابع مالی در توسعه این صنعت از محل صندوق توسعه ملی هزینه میشد، درصورتیکه هماکنون بدهیهای زیادی به این صندوق و شرکت ملی نفت ایران تحمیل شده است که بازپرداخت آنها چالش جدی برای ما خواهد بود.
وی بیان کرد: شرایط ویژه جهانی دسترسی ما را به منابع مالی حاصل از فروش نفت خام و دیگر فرآوردهها بسیار محدود کرده، از سوی دیگر سهم شرکت ملی نفت از فروش نفت خام در سالهای اخیر، با توجه به دلایل مختلف، هزینههای جاری این شرکت را بهزحمت پوشش داده است.
صنعت نفت این روزها در شرایط سختی است
وزیر نفت گفت: صنعت نفت این روزها در شرایط سختی قرار گرفته که نجات آن نیازمند اتخاذ تصمیمهای دشوار و اقدامهای فوری است و هیچگونه تأخیری قابل قبول نیست.
پاکنژاد افزود: درباره افزایش تولید نفت خام تصمیم داریم با کمک همکارانم در صنعت نفت و با اجرای طرحهای نگهداشت و افزایش توان تولید شامل تکمیل و بهرهبرداری از چاهها، رفع چالشهای تولید و بازسازی و نوسازی تأسیسات به این هدف برسیم.
وی ادامه داد: ما در صنعت نفت با بسیج ظرفیتهای داخلی به دنبال آن هستیم تا سال آینده تولید نفت خام را تا سقف ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهیم. در حوزه گاز نیز اجرای طرحهای نگهداشت تولید، تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی، تکمیل طرحهای ضربتی تولید در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، بهویژه طرح فشارافزایی پارس جنوبی در دستور کار قرار دارد.
وزیر نفت با اشاره به بازدید اخیر خود از قرارگاه خاتمالانبیا (ص) و نقش ۲۵درصدی این قرارگاه در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، گفت: امیدواریم این قرارگاه و سایر شرکتهای توانمند داخلی بتوانند این طرح را به سرانجام برسانند.
پاکنژاد تأکید کرد: در سالهای پیش رو، وزارت نفت توجهای ویژه به موضوع جمعآوری گازهای همراه نفت خواهد داشت و امیدواریم مسیر جمعآوری این گازها همچون گذشته بهسرعت طی شود.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از فناوریها و شیوههای جدید برای توسعه صنایع بالادستی صنعت نفت در دیدار خود با مسئولان بلندپایه نظام بیان کرد: تلاش میکنیم با همکاری پارک علم و فناوری صنعت نفت و صندوق پژوهش و فناوری این صنعت بتوانیم موج تازه فناورانه را در صنعت نفت شاهد باشیم.
تشکیل مثلث انرژی برای بهینهسازی مصرف در صنعت نفت
وزیر نفت بار دیگر بر چندبعدیبودن موضوع رفع ناترازی انرژی و مدیریت مصرف آن در کشور و نقش همه دستگاههای اجرایی کشور تأکید کرد و گفت: در این خصوص، تشکیل سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی، صندوق بهینهسازی مصرف انرژی و توسعه بازار بهینهسازی مصرف انرژی ضروری است، به عبارت دیگر تشکیل این سهوجهی میتواند سبب ایجاد خیز بزرگ کشور بهسمت بهینهسازی مصرف انرژی باشد.
پاکنژاد با اشاره به نقش اجرای سریع طرحهای افزایش تولید در پالایشگاههای نفتی کشور بهمنظور رفع بخشی از ناترازی فرآوردههای نفتی، گفت: البته اجرای سیاستهای غیرقیمتی مصرف سوخت و ایجاد تنوع در سبد سوخت کشور با همکاری و هماهنگی سایر دستگاههای ذیربط در دستور کار قرار خواهد گرفت. پیشبینی میکنیم در یک زمانبندی مناسب بتوانیم با این روش بخشی از ناترازی سوخت در کشور را جبران کنیم. همچنین در بخش پتروشیمی نیز بهدنبال حداکثرسازی تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر هستیم و در این مسیر از قانون تخفیف پلکانی خوراک برای هدایت تولیدات پتروشیمی بهسمت زنجیره ارزش استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حوزه دیپلماسی انرژی نیز بهدنبال جذب سرمایهگذاری خارجی بهویژه از طریق کشورهای همسایه با استفاده از ظرفیت متنوعسازی و بهسازی قراردادهای بالادستی نفتی با اولویت میدانهای مشترک در صنعت نفت هستیم.
وزیر نفت درباره مهمترین سرمایه صنعت نفت یعنی نیروی انسانی نیز تأکید کرد: رفع نگرانیها و محققسازی انتظارهای قاعدهمند کارکنان خدوم صنعت نفت، بهویژه کارکنان بخش عملیاتی در دستور کار ما قرار دارد. افزونبراین، جذب نخبگان کشور در این صنعت برای جلوگیری از خروج سرمایه انسانی از کشور مورد توجه و اجرا قرار خواهد گرفت.
وزیر نفت با بیان اینکه بنده اعتقاد راسخ دارم آنچه صنعت نفت را پایدار نگه خواهد داشت نه ذخایر نفت و گاز، بلکه نیروی انسانی متخصصی است که این کشور برای آموزش آنها هزینه کرده است، گفت: از نیروی انسانی باید متناسب با ظرفیت آن در جایگاه واقعی خود بهره جست، ازاینرو در انتصابهای اخیر، افراد شایسته، فارغ از نگاه سیاسی در جایگاه واقعی خود قرار گرفتهاند.
۲۲۳۲۲۸
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وزیر نفت: بدهکاریم ؛ شرایط این روزهایمان بسیار سخت است" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وزیر نفت: بدهکاریم ؛ شرایط این روزهایمان بسیار سخت است"، کلیک کنید.