واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش های دانشجویی در آمریکا

کارشناس مسایل آمریکا با بیان این که تداوم جنایت های اسراییل در غزه اعتراضات دانشجویان را در پی داشته است، گفت: راه دیگری برای نتانیاهو باقی نمانده است، اگر دست خالی برگردد قطعا کابینه سقوط می کند، بنابراین ناچار است برگ برنده ای را به دست آورد تا روی ناکامی هایی که داشته، سایه بیاندازد.

دامنه حمایت از فلسطین و اعتراضات دانشجویی در پی ادامه جنایت های رژیم صهیونیستی و درخواست برای پایان دادن به جنگ اسراییل در غزه که از دانشگاه های آمریکا آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و  امروز محدود به یک کشور و منطقه نیست؛ تقریبا علاوه بر آمریکا، در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه نیز شکل گرفته است. 

از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی و تجاوزها و جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اعتراضات و تحصن ها در دانشگاه های آمریکا وجود داشته و در حال حاضر با گسترده شدن این اعتراضات در دانشگاه های غرب واقعیت موجود از حامیان رژیم صهیونیستی خود را به وضوح نشان می دهد. 

در میانه سرکوبی که از سوی دولت ها به ویژه در آمریکا در قبال این اعتراضات شکل می گیرد، «پل اوبراین» مدیر اجرایی دفتر عفو بین الملل در آمریکا در واکنش به اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه، اظهار کرد: اعتراضاتی که در داخل دانشگاه های آمریکا و اطراف آن ها برای حمایت از حقوق فلسطینی ها برپا شد، با واکنش های سرکوبگرانه از جمله بازداشت و اخراج دانشجویان روبه رو شدند.

وی تصریح کرد: حق اعتراض کردن از منظر گفت وگوی آزادانه درباره تحولات جاری در غزه در کنار استمرار حمایت های تسلیحاتی واشنگتن از اسراییل، بسیار اهمیت دارد. بر اساس قوانین بین المللی آزادی دانشگاهی فاکتور اصلی حق تحصیل است، بر این اساس از مدیریت های دانشگاه ها می خواهیم از حق دانشجویان در اعتراض مسالمت آمیز و امنیت حمایت کنند.

واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش های دانشجویی در آمریکا
بازداشت دانشجویان در نیویورک

حساسیت دانشجویان به کشتار مردم فلسطین

«علی بیگدلی» کارشناس مسایل آمریکا در گفت وگو با پادینامگ در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و تاثیر این جنبش ها در تحقق مطالبه دانشجویان اظهار داشت: قطعا جنبش های دانشجویی تاثیرگذار است، دانشجویان در تمام دنیا نسبت به مسایل اجتماعی حساسیت دارند، نخستین جنبش دانشجویی در جهان در سال 1918 در آلمان اتفاق افتاد و همان زمان نیز اثر داشت و یا وقوع جنبش های دانشجویی در سال 1968 در فرانسه که بسیار گسترده بود و در ادامه اعتراضات دانشجویان، کارگران،  دانش آموزان و حتی کارمندان نیز  به این اعتراضات پیوستند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جنبش های دانشجویی حقیقت و واقعیتی است که دانشجویان به دلیل حساسیت اجتماعی دارند و از آن جایی که دانشجویان بی پرواتر هستند، واکنش و حساسیت خود را نسبت به مسایل بروز می دهند.

وی با اشاره به تحولات غزه و ادامه یافتن جنایت های رژیم صهیونیستی گفت: مساله غزه، موضوعی است که گسترده شده و هر روز شاهد اعتراضات ضد اسراییلی هستیم و این موضوع نشان می دهد دانشجویان نسبت به مظلومیت مردم غزه حساسیت دارند؛ به رغم این که دولت ها اعتراضات را ممنوع کرده اند اما همچنان ادامه دارد.

این کارشناس مسایل آمریکا خاطرنشان کرد: در حال حاضر آن چه موجب در هم آمیختگی موضوعات شده، مساله یهودستیزی است و دولت ها در غرب و اروپا نسبت به آن نگرانی دارند اما به دلیل مسایل مرتبط با دموکراسی ناچار هستند کنار بیایند، برای مثال در فرانسه حدود 6 میلیون یهودی زندگی می کنند اما ماکرون ناچار شده جانب دانشجویان را بگیرد و مستقیما نتانیاهو را تحت تاثیر قرار دهد.

واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش های دانشجویی در آمریکا
اعتراضات دانشجویی در نیویورک

نتانیاهوی ناکام، در جستجوی برگ برنده

بیگدلی با بیان این که اعتراضات به دلیل حمله قریب الوقوع اسراییل به رفح تشدید شده است، افزود: از سوی دیگر آمریکا در سال انتخاباتی قرار دارد و بایدن در واقعیت باید نظر اقلیت یهودی را هم به دست آورد اما می بینیم این اعتراضات در آمریکا و حتی انگلیس که نوچه اسراییل است، گسترش یافته و جنبش های دانشجویی در فضای سیاسی و کانون های قدرت نقش ایفا می کنند.

اعتراضات دانشجویی با برپایی کمپ های چادری در دانشگاه های آمریکا برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد و در مدت کوتاهی به دانشگاه های اروپا نیز رسید و در پی آن بسیاری از دانشجویان تعلیق و یا اخراج شده اند. حتی برخی از این اعتراضات به این دلیل است که دانشجویان اخراج شده به دانشگاه ها بازگردند.

این جنبش های دانشجویی با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد و او در بیانیه ای گفت: «آنچه در دانشگاه های آمریکا اتفاق می افتد وحشتناک است. اوباش یهودی ستیز، دانشگاه های پیشرو را تصرف کرده اند. آن ها خواستار نابودی اسراییل هستند. آن ها به دانش آموزان یهودی و به اعضای هییت علمی یهودی حمله می کنند. این بی وجدانی است. باید متوقف شود».

بیگدلی، کارشناس مسایل آمریکا در تحلیل خود از واکنش نتانیاهو به اعتراضات گفت: در نظر داشته باشیم برای نتانیاهو راه دیگری باقی نمانده تا به لحاظ سیاسی حمله به رفح را انجام دهد، از طرفی فشارها از سوی دولت های غربی نیز شدت یافته است و نتانیاهو به شدت تحت تاثیر افکار عمومی داخل سرزمین های اشغالی است. در واقع تحولات سرزمین های اشغالی راه دیگری برای نتانیاهو باقی نگذاشته و چه بسا ممکن است به قتل عام گروگان ها منجر شود، بنابراین نتانیاهو نمی تواند این حمله و ادامه جنایت هایش را به تنهایی ادامه دهد و یا این که دست خالی به دامن اسراییل و جامعه برگردد در این صورت قطعا کابینه سقوط می کند، موضوعات قضایی در دستور کار قرار می گیرد. بنابراین نتانیاهو ناچار است برگ برنده ای را به دست آورد تا روی ناکامی هایی که داشته، سایه بیاندازد.

پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش های دانشجویی در آمریکا" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش های دانشجویی در آمریکا"، کلیک کنید.