نظرسنجی؛ حمایت حداکثری نسل زِد آمریکا از فلسطین

طبق نظرسنجی‌های جدید، مردم آمریکا همدلی عمیقی با مردم فلسطین پیدا کرده‌اند.

به گزارش پادینامگ، تحولات اخیر در منطقه، به‌ویژه با درگرفت جنگ غزه، تاثیر قابل توجهی بر نگرش مردم آمریکا نسبت به مسئله فلسطین و سیاست خارجی این کشور داشته که بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل هویتی، قومی، گرایش‌های سیاسی، میزان تحصیلات و دسترسی به منابع اطلاعاتی نقش تعیین‌کننده‌ای در آن داشته است.

این جنگ باعث افزایش بحث و گفتگو درباره سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه شده و بسیاری از مردم را به ارزیابی مجدد نقش این کشور در درگیری‌های منطقه‌ای واداشته است.

کاهش حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی

نتایج  نظرسنجی موسسه «هریس‌پل» از شهروندان آمریکایی درباره درگیری حماس و رژیم صهیونیستی در اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ۸۰ درصد از پاسخگویان از رژیم صهیونیستی و ۲۰ درصد نیز از حماس حمایت می‌کنند. اما با گذشت زمان، از حمایت آمریکایی‌ها از رژیم اشغالگر کاسته شده است.

به طور نمونه، نتایج «نظرسنجی موسسه گالوپ  از شهروندان آمریکا درباره اقدامات اسرائیل در غزه» که در مارس ۲۰۲۴ انجام شده حاکی از آن است که پس از گذشت حدود ۶ ماه از آغاز درگیری ۵۵ درصد از پاسخگویان با اقدامات نظامی رژیم‌صهیونیستی در غزه مخالف و فقط ۳۶ درصد موافق هستند. این در حالی است که در نوامبر ۲۰۲۳ (آذر ماه ۱۴۰۲) ۵۰ درصد موافق و ۴۵ درصد مخالف با اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بودند و این حاکی از افزایش آمار ۱۰ درصدی مخالفان است.

نظرسنجی؛ کاهش تدریجی حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی
نمودار ۱

طبق یک نظرسنجی مشترک نشریه اکونومیست و موسسه «YouGov»، که در بازه زمانی ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۸ ژوئن ۲۰۲۴ انجام شده است، درصد افرادی که با اراضی اشغالی همدردی دارند از اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ به طور پیوسته کاهش یافته است. این کاهش نشان می‌دهد که در طول این مدت، حمایت از رژیم صهیونیستی و اراضی اشغالی در میان مردم کاهش یافته است. در مقابل، درصد افرادی که با فلسطین همدردی دارند، افزایش اندکی داشته است.

هرچند این افزایش نسبت به کاهش همدلی با اراضی اشغالی کمتر چشمگیر است، اما نشان می‌دهد که حمایت از فلسطین در حال افزایش است.در این میان، درصد افرادی که نظری ندارند یا با هر دو طرف همدردی دارند، تغییرات چندانی نداشته است. این نشان می‌‎دهد که بخش قابل توجهی از مردم هنوز دیدگاه روشنی درباره این درگیری ندارند.

نظرسنجی؛ کاهش تدریجی حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی
نمودار ۲

علاوه بر این، تحلیل سایت معتبر ۵۳۸ نشان می‌دهد که سال گذشته، پس از حمله هفتم اکتبر، همدلی عمومی با اراضی اشغالی، موقتا، افزایش یافت. با این حال، روند بلندمدت نشان‌دهنده افزایش تدریجی همدلی با فلسطینی‌ها، به ویژه در میان دموکرات‌ها و مستقل‌ها است.

در آن زمان، اکثریت قابل توجهی از آمریکایی‌ها، حدود نیمی از آن‌ها، اعلام کردند که بیشتر با ساکنان اراضی اشغالی همدلی می‌کنند. اما این روند در طول زمان تغییر کرده است. امروزه، آمریکایی‌ها در مورد اینکه با کدام طرف همدردی دارند، دچار دو دستگی هستند.

بخش عمده‌ای از این تغییر نگرش، ناشی از افزایش تعداد آمریکایی‌هایی است که معتقدند اقدامات نظامی رژیم اشغالگر قدس در این درگیری بیش از حد شدید بوده است.

نظرسنجی مشترک اکونومیت و YouGov که حدود یک هفته پس از عملیات هفتم اکتبر انجام شد، این مسئله را تایید می‌کند. براساس این نظرسنجی، ۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان معتقد بودند که پاسخ تل‌آویو «درست» بوده است، ۲۲ درصد بر این باور بودند که این پاسخ به اندازه کافی شدید نبوده و ۱۸ درصد نیز معتقد بودند که این پاسخ بیش از حد شدید بوده است.

با افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه، انتقادات از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی شدت گرفته است. طبق نظرسنجی مشترک یادشده در اواخر سپتامبر ۲۰۲۴ ، ۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند واکنش این رژیم بیش از حد شدید بوده است. در حالی که ۲۲ درصد آن را مناسب ارزیابی کرده و ۱۷ درصد معتقدند که این واکنش به اندازه کافی قاطع نبوده است.

نظرسنجی؛ کاهش تدریجی حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی
نمودار ۳

تغییر نگرش مردم آمریکا نسبت به کمک‌های نظامی این کشور به رژیم صهیونیستی

علاوه بر این، نگرش عمومی نسبت به کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی نیز در طول این درگیری تغییر کرده است. نظرسنجی‌های YouGov/The Economist در طول سال گذشته، نشان داده است که سهم آمریکایی‌هایی که فکر می‌کنند ایالات متحده باید کمک‌های نظامی خود به رژیم اشغالگر را افزایش دهد، با گذشت زمان کاهش یافته است؛ از ۲۴ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۱۸ درصد در سپتامبر ۲۰۲۴. در همین بازه زمانی، سهم افرادی که احساس می‌کنند ایالات متحده باید کمک‌های بشردوستانه بیشتری به فلسطینی‌ها ارسال کند، از ۲۶ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافته است.

نظرسنجی؛ کاهش تدریجی حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی
نمودار ۴

میان نسل جوان و سالمندان آمریکایی شکاف نسلی بر سر مسئله فلسطین وجود دارد

بر اساس نظرسنجی‌های اخیر، تفاوت نگرش نسل‌های مختلف در آمریکا نسبت به مسئله فلسطین بسیار معنادار بوده است و نسل‌های جوان‌تر در آمریکا نسبت به نسل‌های مسن‌تر رویکرد متفاوتی نسبت به مسئله فلسطین دارند.

به طور مثال، نسل Z (متولدین ۱۹۹۷-۲۰۱۲) حدود ۷۵ درصد حامی فلسطینی‌ها و به‌شدت منتقد سیاست‌های رژیم صهیونیستی هستند و بیشترین گرایش به عدالت خواهی و حقوق بشر را دارند و همچنین فعالیت گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی دارند.

میلنیال‌ها،‌ نسلِ وای یا نسلِ هزاره (متولدین ۱۹۸۱-۱۹۹۶) حدود ۶۰ درصد طرفدار راه‌حل «۲- دولت» بوده و حمایت متعادل‌تر از حقوق هر دو طرف و توجه به راه‌حل‌های دیپلماتیک نشان داده‌اند.

نسل X (متولدین ۱۹۶۵-۱۹۸۰) حدود ۵۰ درصد همچنان حامی رژیم صهیونیستی بوده و نگاه سنتی‌تری نسبت به این درگیری دارند. آن‌ها همچنین تمایل کمتری به تغییر موضع داشته‌اند.

این در حالی است که بیبی بومرها (متولدین ۱۹۴۶-۱۹۶۴) بیشترین حمایت از رژیم صهیونیستی (حدود ۶۵ درصد) را نشان داده، دارای دیدگاه کلاسیک و ژئوپلیتیک بوده و کمترین تمایلی به همدردی با فلسطینی‌ها ندارند.

یکی از آشکارترین روندها در نظرسنجی‌های اخیر در مورد مسئله رژیم صهیونیستی و فلسطین، تفاوت‌های بارز در دیدگاه‌های جوان‌ترین و مسن‌ترین آمریکایی‌ها است. نظرسنجی پایگاه خبری یاهو نیوز و موسسه «YouGov» که بین ۱۰ تا ۱۳ مه انجام شد، این شکاف نسلی را به خوبی نشان می‌دهد.

در این نظرسنجی، نسل جوان یعنی گروه سنی ۱۸-۲۹ سال به طور قابل توجهی بیشتر از سایر گروه‌ها با فلسطین همدردی نشان می‌دهند (۲۹ درصد). همچنین، درصد کمتری از آن‌ها نسبت به اسرائیل همدردی دارند (۱۳ درصد). این نشان می‌دهد که نسل جوان‌تر تمایل بیشتری به حمایت از فلسطین دارد.

نسل مسن (۶۵ سال به بالا)  به طور قابل توجهی بیشتر از سایر گروه‌ها با رژیم صهیونیستی همدردی دارند (۵۴ درصد). همچنین، درصد کمتری از آن‌ها نسبت به فلسطین همدردی دارند (۹ درصد). این نشان می‌دهد که نسل مسن‌تر تمایل بیشتری به حمایت از اسرائیل دارد.

در کل جمعیت، همدردی با اسرائیل (۳۳ درصد) بیشتر از همدردی با فلسطین (۱۶ درصد) است. با این حال، همانطور که اشاره شد، این توزیع بین گروه‌های سنی متفاوت است.

نظرسنجی؛ کاهش تدریجی حمایت مردم آمریکا از رژیم صهیونیستی
نمودار ۵

همچنین آمریکایی‌ها خواهان نقش کمرنگ‌تر واشنگتن در این درگیری هستند. بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند کشورشان نباید به طور جدی در این درگیری نقش ایفا کند. نظرسنجی Yahoo! News/YouGov که در اکتبر ۲۰۲۳ انجام شد، نشان داد که ۴۰ درصد از مردم می‌خواهند آمریکا کمتر در این درگیری نقش داشته باشد. این روند با گذشت زمان و ادامه درگیری افزایش یافته است. در نظرسنجی‌های اخیر، آمریکایی‌های جوان به‌طور ویژه‌ای نقش کمتر فعال ایالات متحده را ترجیح می‌دهند. بیش از ۵۰ درصد از آمریکایی‌های زیر ۳۰ سال اعلام کردند که ایالات متحده نباید در این درگیری دخالت کند، در حالی که در میان افراد بالای ۶۵ سال، تنها ۲۵ درصد با این دیدگاه موافق بودند.

 تقویت همدلی با فلسطینی‌ها

بسیاری از آمریکایی‌ها، به ویژه نسل جوان‌تر، با مشاهده تصاویر و ویدیوهای منتشر شده از جنگ‌ها و تخریب‌های صورت گرفته در غزه، همدلی عمیقی با مردم فلسطین پیدا کرده‌اند. این همدلی باعث شده است که بسیاری از آن‌ها خواستار پایان دادن به اشغالگری و حمایت از حقوق فلسطینیان باشند.  همچنین، این نسل به اندازه نسل‌های قبلی به رابطه استراتژیک آمریکا با رژیم صهیونیستی اهمیت نمی‌دهد و بیشتر بر ارزش‌های انسانی و حقوق بشر تاکید دارد.

رویدادهای اخیر باعث افزایش انتقادات از سیاست‌های رژیم صهیونیستی در میان مردم آمریکا شده است. بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند که این رژیم در این درگیری‌ها نقشی نامتناسب داشته و اقدامات آن نقض آشکار حقوق بشر است.

رویدادهای اخیر به تقویت جنبش‌های اجتماعی در حمایت از فلسطین در آمریکا کمک کرده است. این جنبش‌ها با برگزاری تظاهرات، اعتصاب غذا و کمپین‌های رسانه‌ای، تلاش می‌کنند تا افکار عمومی را نسبت به مسئله فلسطین حساس کنند.

رویدادهای اخیر باعث تعمیق شکاف‌های سیاسی در آمریکا شده است. دموکرات‌ها،‌ معمولا، مواضع انتقادی‌تری نسبت به سیاست‌های رژیم صهیونیستی دارند، در حالی که جمهوری‌خواهان از حامیان سرسخت این رژیم هستند.

عوامل همدلی بیشتر نسل جوان آمریکا با فلسطینی‌ها

طبق یافته‌ها، نسل جوان آمریکا در مقایسه با نسل‌های پیشین، همدلی بیشتری با فلسطینی‌ها نشان می‌دهد. این تغییر نگرش به دلایلی از جمله دسترسی به اطلاعات گسترده و متنوع، تأثیر جنبش‌های اجتماعی، تغییر در ارزش‌ها، تأثیر آموزش و پرورش، خستگی از جنگ‌ها و درگیری‌ها رخ داده است.

تاثیر جنبش‌های اجتماعی بر تحولات نگرش عمومی نسبت به مسئله فلسطین

نقش جنبش‌های اجتماعی در تغییر نگرش‌ها نسبت به مسئله فلسطین پررنگ بوده  و این جنبش‌ها با روش‌های مختلفی از جمله افزایش آگاهی عمومی، ایجاد همبستگی جهانی، نقد روایت غالب، ایجاد فشار بر نهادهای قدرت و تغییر گفتمان عمومی بر تحولات نگرشی اثرگذار بوده‌اند.

پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نظرسنجی؛ حمایت حداکثری نسل زِد آمریکا از فلسطین" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نظرسنجی؛ حمایت حداکثری نسل زِد آمریکا از فلسطین"، کلیک کنید.