نشانه‌های کمبود سلنیم را بشناسید

نشانه‌های کمبود سلنیم را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

کمبود سلنیم شاید به اندازه کمبود ویتامین‌های شناخته شده‌ای مانند B و D مورد توجه قرار نگیرد، اما این ماده مغذی به همان اندازه همتایان مشهورتر خود برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد. سلنیم در عملکرد‌های مختلف بدن مانند سنتز DNA، تولید مثل، سیستم ایمنی، غدد درون ریز، و فرایند‌های متابولیک و سیستم قلبی عروقی نقش دارد.

 اداره مکمل‌های تغذیه‌ای آمریکا برای افراد ۱۴ ساله و بزرگ‌تر مصرف ۵۵ میکروگرم سلنیم در روز را توصیه کرده است. این مرکز مصرف ۶۰ میکروگرم سلنیم برای زنان باردار، و ۷۰ میکروگرم را برای مادران شیرده توصیه کرده است.

برخی افراد نسبت به دیگران در برابر کمبود سلنیم آسیب پذیرتر هستند. زنان باردار مبتلا به کمبود سلنیم می‌توانند سقط جنین، آسیب دیدگی اندام‌های جنین، یا وزن کم نوزاد هنگام تولد را تجربه کنند. کمبود سلنیم می‌تواند بر سطوح باروری هم در مردان و هم در زنان تاثیرگذار باشد.

از آنجا که بدن نمی‌تواند مواد معدنی کم نیاز را تولید کند، یک رژیم غذایی حاوی مواد غذایی کامل بهترین منبع برای دریافت سلنیم در مقایسه با مصرف مکمل‌ها است، زیرا این ماده معدنی می‌تواند در سطوح کم نیز سمی باشد.

کمبود سلنیم به تنهایی موجب مشکلات سلامت نمی‌شود. شما باید با چند کمبود مواجه باشید تا علائم زیر را تجربه کنید.

افراد مبتلا به اختلالات و بیماری‌ها هرچه بیشتر مستعد ابتلا به کمبود سلنیم هستند

کمبود سلنیم بین افرادی که دیالیز کلیه انجام می‌دهند و آن‌هایی که اچ‌آی‌وی مثبت هستند، شایع‌تر است. همچنین، این شرایط افرادی که یک رژیم غذایی ناسالم حاوی مواد غذایی فرآوری شده تصفیه شده که حاوی سلنیم کمتری است را دنبال می‌کنند، تحت تاثیر قرار می‌دهد. کمبود سلنیم موجب فرآیند‌های بیوشیمیایی می‌شود که افراد را هرچه بیشتر مستعد ابتلا به تغییرات بدنی که موجب بیماری می‌شوند، می‌سازد.

کاهش قدرت عضلانی

افرادی که با کمبود سلنیم مواجه هستند، با اختلالات اسکلتی‌عضلانی و ضعف عضلات قلبی که از آن به عنوان بیماری کشان (Keshan Disease) نام برده می‌شود، مواجه می‌شوند.

خستگی

کمبود‌های متعدد از جمله کمبود سلنیم موجب خستگی می‌شود. کمبود سلنیم موجب افت عملکرد تیروئید می‌شود که این نیز با خستگی همراه است.

مغز مه آلود

به واسطه کمبود سلنیم ممکن است مغز مه آلود را تجربه کنید، اما این معمولا با علائم دیگر همراهی می‌شود. پژوهش‌ها نشان داده اند افراد مسن با سطوح کم سلنیم عملکرد ضعیفی در تست‌های شناختی دارند.

اختلال در عملکرد سیستم ایمنی

بیماری‌های عفونی و پاتوژن‌های مضر می‌توانند به واسطه کمبود سلنیم به بیماری‌هایی خطرناک تبدیل شوند. از جمله جدی‌ترین علائم می‌توان به نارسایی کلیوی، دشواری در تنفس و مشکلات قلبی اشاره کرد.

نشانه‌های مسمومیت با سلنیم

سلنیم بهتر است به جای مکمل‌ها از رژیم غذایی دریافت شود، با این وجود، به خاطر داشته باشید که میزان بیش از حد آن می‌تواند موجب مسمومیت شود. تا زمانی که یک رژیم غذایی متعادل را مصرف کنید شما می‌توانید از بروز مسمومیت با این ماده معدنی پرهیز کنید. از نشانه‌هایی که باید به آن‌ها توجه داشته باشید می‌توان به شکنندگی مو، شکنندگی ناخن، راش‌های پوستی، اسهال، حالت تهوع، تغییر رنگ دندان ها، نفس بدبو، و تحریک پذیری اشاره کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نشانه‌های کمبود سلنیم را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نشانه‌های کمبود سلنیم را بشناسید"، کلیک کنید.