مشکلات اداره رسانه سینمایی مستقل

مشکلات اداره رسانه سینمایی مستقل

من هم از سال 1375 که فعالیت رسانه ای خود را آغاز کردم و تا سال 1386 که وبلاگی با عنوان «پایگاه اطلاع رسانی رضا استادی» در بلاگفا راه اندازی کردم،همیشه «رسانه داری» برایم هدفی شیرین و البته دست نیافتنی بود.در آن زمان «رسانه داری» بازی بزرگان بود و ما خبرنگاران و روزنامه نگاران دون پایه را به دنیای بزرگان راه نبود و حتی در مخیله امان هم نمی گنجید که به دور از مناسبات سیاسی و قرار گرفتن در کنار اهالی قدرت بتوانیم روزی رسانه ای در حوزه مورد علاقه امان با خط مشی دلخواه و در چهارچوب های قانونی راه اندازی و آن را اداره کنیم.با ظهور و بروز تلگرام،کانال های بی نام و نشان و فاقد هویت مشخص بستر مناسبی برای انتشار مطالب ما محسوب می شد که البته خیلی زود حاشیه امنیت آن نیز از میان رفت.
سال 1392 و در دولت یازدهم،از سوی معاونت مطبوعاتی فضایی فراهم شد تا بدون تشریفات اداری زاید و دست و پاگیر،افرادی مانند من بتوانند رسانه خود را راه اندازی و در فضایی رسمی فعالیت کنند.این امکان فراهم نمی شد مگر با وسعت نظر «حسین انتظامی» معاونت مطبوعاتی وقت و «علاالدین ظهوریان» دبیر هیات نظارت بر مطبوعات که با درکی درست از تغییرات و شرایط روز فضای رسانه ای،زمینه مناسبی برای تولد رسانه های مستقل و مسوولیت پذیر کردن آن ها فراهم نمودند.در این فضای تازه رسانه ها به واسطه ثبت در بسترهای قانونی هم هویت واقعی پیدا کردند و هم با مسوولیت پذیری بیشتر به حوزه های مورد نظر خود پرداختند. شاید مهم ویژگی مسیری که حسین انتظامی در این دوره فراهم کرد آن بود که با ثبت قانونی رسانه ها دیگر در زمان بروز مشکلات حقوقی،دادگاه های عمومی کیفری به جرایم مطرح رسیدگی نمی کردند و رسیدگی به جرایم وب سایت ها و پایگاه های خبری تازه تاسیس نیز در چهارچوب دادگاه مطبوعات و با حضور هیات منصفه صورت می گرفت که مسیری به مراتب بهتر از دادگاه های عمومی بود و به تدوام فعالیت آن ها و جلوگیری از توقیف آن ها کمک می کرد.

یارانه مطبوعات،مسیر اداره رسانه های تازه تاسیس
هر رسانه ای برای تداوم و بقای فعالیت خود نیاز به منابع مالی دارد.منابع مالی نیز در اختیار «اهالی قدرت» است و تلاش برای تداوم حیات اقتصادی رسانه به چیزی جز «تبدیل شدن به بلندگوی اهل قدرت» نمی انجامد و در نهایت رسانه به ابزاری در دست اهل قدرت تبدیل می گردد که خیلی زود از نقد و تحلیل فاصله گرفته و تبدیل به رسانه ای کم اثر می شود.ابتکار دیگر حسین انتظامی که جای تقدیر دارد؛ طراحی ساز و کار ارزیابی و در نهایت اخذ یارانه دولتی بود که شامل حال رسانه های نوپا و تازه تاسیس نیز شد و همین موضوع مسیری برای تداوم حیات توام با استقلال در اختیار آن ها گذاشت.
29 اردیبهشت سال 1393 که سینماپلاس پا به عرصه رسانه گذاشت،تعداد رسانه های تخصصی سینمایی در فضای مجازی به زحمت به تعداد انگشتان یک دست می رسید و حالا نزدیک به بیست رسانه تخصصی دارای مجوز در حوزه سینما فعالیت می کنند که این تنوع و تکثر بسیار ارزشمند است.سینما مثبت الزامی به انتشار گسترده و کمی مطالب ندارد و البته تلاش می کند با تصویر سازی،جذابیتی بصری به اخبار خود بدهد.رویای آغازین این رسانه تکثر و تعدد رسانه هایی با پسوند مثبت در حوزه های فیلم کوتاه،مستند،تلویزیون و حتی ادبیات بود اما حالا تمامی این عناوین در یک سینما مثبت خلاصه شده است.
سینما مثبت در طول این ده سال تمرکز خود را بر فضای نقد و تحلیل عملکرد مدیران سینمایی گذاشته و به جای پرداختن به مسایل عام و حوزه هایی مانند سلبریتی ها،تلاش کرده تا سیاست گذاری و مسایل بنیادی را مورد توجه قرار دهد و از مسوولان حاضر در این حوزه افرادی شفاف و پاسخگو بسازد.البته با چالش های متعددی نیز مواجه شده ایم که کوچک ترین آن ها نداشتن سهم از آگهی و چالش های حقوقی بوده که خوشبختانه تاکنون در هیچ دادگاهی محکومیتی برای این رسانه رخ نداده است.
آنچه باعث ماندگاری طولانی مدت رسانه ای مستقل می شود را می توان در چند جمله خلاصه کرد: عدم توقع مالی از فعالیت رسانه ای،افزایش توانایی های مدیران و همکاران رسانه،توجه به گرافیک و بخش تصویری،رفتار شفاف و توام باص داقت با مخاطبان،حضور در فضای مجازی به صورتی هدفمند-یافتن حوزه ای تخصصی و فعالیت در آن حوزه و دوری از تکرار مکررات و مطالب زرد که دیگر اهمیت و ارزشی ندارند اگرچه مخاطب با چند کلیک بیشتر واکنشی به آن نشان می دهد اما به سرعت تولید،محو شده و از یادها و خاطره ها می روند.

*مدیر مسوول سینما مثبت

22057

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشکلات اداره رسانه سینمایی مستقل" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشکلات اداره رسانه سینمایی مستقل"، کلیک کنید.