عواقب حمله اسراییل به رفح/ واکنش احتمالی آمریکا و کشورهای عربی چیست؟
به گزارش پادینامگ، بنیامین نتانیاهو از عزم تل آویو برای حمله به رفح خبر داد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی در گفت وگو با شبکه ای بی سی نیوز گفت: «به نیروهایمان دستور دادیم که قبل از حمله زمینی به رفح برای خارج کردن صدها هزار غیرنظامی از آن منطقه برنامه ریزی کنند».
وی تاکید کرد: «گذرگاه امنی برای غیرنظامیان فراهم کردیم که بتوانند منطقه رفح را ترک کنند و در این خصوص با آمریکایی ها توافق نظر داریم». نتانیاهو افزود: «عدم حمله به رفح به معنای شکست در جنگ و ماندن نیروهای حماس در آنجا است».
گفتنی است دو روز قبل از این مصاحبه، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ارتش خود دستور داد یک طرح دوگانه طراحی کنند که به کمک آن هم غیرنظامیان ساکن در رفح تخلیه و هم سربازان باقی مانده حماس در این منطقه شکست داده شوند.
واکنش های بین المللی
برنامه ریزی های اسراییل برای حمله به رفح با واکنش های گسترده بین المللی همراه بوده است. ایالات متحده علی رغم همراهی همه جانبه با اسراییل از آغاز جنگ غزه، اعلام کرده است که از حمله زمینی به رفح حمایت نمی کند. جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در کاخ سفید در اینباره گفت: «نظر من این است که نحوه پاسخ اسراییل در غزه زیاده از حد بوده است». جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این رابطه گفت که واشنگتن از حمله اسراییل به رفح حمایت نخواهد کرد و هشدار داد این عملیات برای غیرنظامیان رفح یک فاجعه خواهد بود.
دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس گفته است: «به شدت درباره دورنمای یک حمله زمینی در رفح نگرانم؛ جاییکه بیش از یک میلیون نفر در آن پناه گرفته اند».
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در پستی در ایکس گفت:«تهاجم اسراییل به رفح به طور تصاعدی آنچه را که در حال حاضر یک کابوس انسانی با عواقب ناگفته منطقه ای است، افزایش می دهد».
جوزپ بورل، مسیول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز هشدار داده است که حمله به غزه به یک فاجعه انسانی غیرقابل توصیف می انجامد.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت که گسترش عملیات رژیم صهیونیستی در شهر رفح عملا غیر قابل توجیه خواهد بود.
وزارت خارجه قطر از شورای امنیت خواست فورا برای ممانعت از اجرای عملیات نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی در شهر رفح در نوار غزه اقدام کند. این وزارتخانه با شدیدترین عبارات تهدیدهای رژیم صهیونیستی درباره حمله نظامی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را محکوم کرد.
وزارت خارجه عربستان نیز در بیانیه ای اعلام کرد: «نسبت به پیامدهای خطرناک یورش و حمله به شهر رفح در نوار غزه که آخرین پناهگاه صدها هزار پناهنده غیرنظامی است که حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی آنها را آواره کرد به شدت هشدار می دهیم». در بیانیه وزارت خارجه عربستان بر مخالفت قاطعانه و محکومیت شدید کوچاندن اجباری فلسطینیان تاکیدشده و مجدداً عربستان خواستار توقف فوری جنگ در غزه شده است.
طبق گفته روزنامه «وال استریت ژورنال» قاهره نیز تهدید کرده است که در صورت عبور فلسطینی های غزه از مرز مصر یا انجام عملیات زمینی توسط رژیم صهیونیستی در شهر رفح، معاهده صلح با این رژیم را به حالت تعلیق در می آورد.
اتحادیه عرب هم به اخبار مبنی بر تصمیم اسراییل برای حمله به رفح واکنش نشان داده است. جمال رشدی سخنگوی احمد ابوالغیط دبیرکل این اتحادیه به نقل از وی گفت:« نیت اشغالگران برای آواره کردن صدها هزار آواره فلسطینی که به شهر رفح؛ آخرین پناهگاه در برابر حملات بی وفقه رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان پناه برده اند، طرحی آشکار و کاملا مردود است. این اقدام تهدیدی خطرناک برای امنیت منطقه محسوب می شود».
هانکه برونس اسلات وزیر خارجه هلند نیز در سخنانی درباره وضعیت رفح گفت: «اوضاع در منطقه رفح بسیار نگران کننده است». وزیر خارجه هلند با اشاره به حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح افزود: «از دیدگاه ما تنها نتیجه عملیات در رفح فاجعه بشری بزرگ تر در این منطقه است».
وزارت خارجه اردن نیز درباره حمله نظامی اسراییل به رفح هشدار داده است. در بیانیه وزارت خارجه اردن آمده است: «تاکید می کنیم که شورای امنیت باید به مسیولیت خود جهت ممانعت از وخامت اوضاع و برقراری فوری آتش بس عمل کند».
وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه ای نگرانی شدید این کشور را از اخبار منتشرشده درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به رفح ابراز کرد.
گفتنی است که جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز طی بیانیه ای نسبت به هرگونه حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داد. این جنبش عنوان کرد: «با توجه به اظهارات سران جنایتکار رژیم صهیونیستی مبنی بر تصمیم به تشدید حملات وحشیانه علیه نوار غزه و شهر رفح که مملو از آواره های فلسطینی است، ما نسبت به خطرات ارتکاب جنایت گسترده و وحشیانه توسط صهیونیست ها در رفح که بیش از 1.4 میلیون آواره فلسطینی در شرایط انسانی سخت و ناگوار و در سایه ادامه حملات تروریستی و وحشیانه صهیونیست ها در آنجا اسکان داده شدند، هشدار می دهیم».
عواقب حمله اسراییل به رفح
صدها هزار فلسطینی که به شهر کوچک مرزی رفح در جنوب غزه پناه برده اند، مجبور شده اند تا بار دیگر به آواره شدن خود فکر کنند، زیرا حمله اسراییل در پیش است. کسانی که به شهر مرزی گریختند- تقریباً نیمی از جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه- با یک انتخاب وحشتناک روبرو هستند: در رفح بمانند و منتظر حمله باشند، یا خطر حرکت به سمت شمال از طریق منطقه ای که درگیری در آن ادامه دارد را انتخاب کنند. هر کدام از این گزینه ها می تواند خطرات بسیاری را متوجه این آوارگان کند.
از دیگر نتایج حمله اسراییل به رفح کاهش حمایت های واشنگن از تل آویو است. از آنجا که آمریکا به عنوان متحد اصلی اسراییل با حمله این کشور به رفح مخالف است، حمله تل آویو به این منطقه به احتمال زیاد اسراییل را از حمایت های بی دریغ آمریکا محروم خواهد کرد. علاوه بر این چنین حمله ای نقطه عطف جدیدی در محکوم کردن اسراییل توسط کشورهای جهان و نهادهای بین الملل است چرا که گذرگاه رفح تنها معبر ورود کمک های جهانی به غزه است.
در پایان باید اشاره کرد که حمله اسراییل به رفح بدون هماهنگی با مصر منجر به واکنش جدی مصر خواهد شد چرا که این منطقه با مصر هم مرز است. در صورتی هم که تل آویو پیش از حمله به این منطقه با مصر هماهنگی های لازم را داشته باشد چنین توافقی منجر به خشم و انزجار جهان عرب خواهد شد، مصر را در انزوا قرار خواهد داد و موجی از اختلافات را در میان کشورهای عربی به همراه خواهد داشت.
311311
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عواقب حمله اسراییل به رفح/ واکنش احتمالی آمریکا و کشورهای عربی چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عواقب حمله اسراییل به رفح/ واکنش احتمالی آمریکا و کشورهای عربی چیست؟"، کلیک کنید.