عدم تبعیت ایرلاین ها از قانون قیمت گذاری بلیت – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار پادینامگ، علی رغم وعده مسوولان در خصوص نظارت بر فروش بلیت هواپیما، بر اساس بررسی میدانی خبرنگار پادینامگ حاکی از آن است که این بازار در شرایط خود نابسامانی به سر می برد از اواسط دی ماه بلیت مسیرهای پر تردد با افزایش صد درصدی مواجه شد به طوری که مسافرین از وضعیت قیمت گذاری بلیت ها شاکی بودند.
زمانی که دلیل این افزایش را پیگیری کردیم ایرلاین ها مدعی شدند دلیل گرانی بلیت به دلیل ثابت بودن نرخ در طول 2 سال گذشته بود. ایرلاین ها ادعا می کنند که قیمت بلیت هواپیما با توجه به افزایش هزینه ها برای آنها صرفه اقتصادی ندارد و باید نرخ گذاری توسط خود اشرکت های هواپیمایی انجام شود.
البته شرکت های هوایی اخیراً علاوه بر گران فروشی صد درصدی در لحظه آخر اقدام به لغو پرواز می کنند بدون هیچ گونه توضیح و عذرخواهی، که با انجام این کار قطعاً آحاد مردم را عصبانی خواهد کرد. ایرلاین ها با انجام چنین روش هایی در برابر قانون مقاومت می کنند که چنین روشی موجب سوداگری و رواج عرضه بلیت با قیمت نامتعارف در بازار می شود.
افزایش 29 درصدی بلیت، ایرلاین ها را قانع نکرد
البته باید توجه داشت در خردادماه امسال نیز شرکت های هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت هواپیما اعتراض های بسیاری داشتند تا پس از جنجال های فراوان مجوز افزایش 29 درصدی قیمت بلیت از سوی سازمان هواپیمای و ستاد تنظیم بازار صادر شد.
این افزایش قیمت 29 درصدی همچنان شرکت های هوایی را راضی نکرده بود، ایرلاین ها معتقد بودند که میزان افزایش قیمت فعلی بلیت های هواپیما باید با توجه به تورم روز کشور باشد که در همین راستا مجدد انجمن شرکت های هواپیمایی درخواست افزایش 50 درصدی قیمت بلیت را که این درخواست از سوی مراجع مربوطه رد شد.
اما حال، با رصد سایت های معتبر فروش بلیت متوجه افزایش قیمت های بلیت در تمام مقصدهای کشور خواهیم شد.
از دی ماه که قیمت بلیت های هواپیما با افزایش روبه رو شد که در مقابل موجب کمیاب شدن بلیت هواپیما در بازار شد که پس از رای دیوان، بلیت پروازهای داخلی از سوی شرکت های هواپیمایی با افزایش حدود 100 درصدی قیمت ها، عرضه شد.
پیش از رای دیوان عدالت اداری و افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی توسط شرکت های هواپیمایی، بازار حمل ونقل هوایی با کمبود یا نبود بلیت پروازهای داخلی مواجه شد که به نظر می رسد چنین موضوعی با هدف و برنامه ریزی شده رخ داده تا مسوولان بالادستی با قانون آزادسازی قیمت بلیت هواپیما موافقت کنند.
با موقوف الاجرا شدن رای دیوان عدالت اداری، مجدد بلیت پروازهای داخلی کمیاب و در برخی از مسیرها همچنان نایاب شده است. همچنین معدود بلیت های موجود در برخی مسیرهای پروازی نیز با قیمت بالا و به صورت «بیزینس» عرضه می شود.
سازمان هواپیمایی کشور و وزارتخانه راه و شهرسازی در خصوص سامان دهی بازار بلیت هواپیما رسماً باید دخالت کنند تا بساط سوداگری در این حوزه برچیده شود. همچنین با توجه به عرضه سوخت هواپیما با قیمت پایین به شرکت های هوایی، ایرلاین ها بهانه ای برای افزایش قیمت بیش از اندازه نخواهند داشت.
شرکت های هوایی متخلف منتظر لغو مجوز خود باشند
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی گفت: هرگونه افزایش قیمت ها به نفع شرکت های هواپیمایی نخواهد بود تا بتوانند آن را صرف توسعه ناوگان یا اصلاح حقوق و دستمزد کارکنان خلبانان و کادر پرواز خود کنند، بلکه همواره واسطه ها بیشترین انتفاع را می برند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برخورد تعزیراتی انجام شده با برخی ایرلاین ها در هفته های گذشته به دلیل گران فروشی بلیت هواپیما، خاطرنشان کرد: حدود 18 شرکت هواپیمایی داریم که باید مقررات را به طور کامل رعایت کنند.
وی ادامه داد: سوخت ارزان لیتری 600 تومانی در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار می گیرد، همچنین در حوزه ترخیص قطعات و بدهی هایی که شرکت های هواپیمایی به فرودگاه ها دارند، تسهیلاتی ارایه شده و همراهی هایی انجام می شود و حتی در موضوع قیمت ها در پروازهای خارجی به آنها کمک هایی می شود، توقع داریم همه ایرلاین ها مقررات را رعایت کنند.
بذرپاش به ارزان بودن بلیت برخی مسیرهای پروازی اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه برخی شرکت های هواپیمایی درخواست هایی برای افزایش قیمت ها داشته اند که این موضوع به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی ارجاع داده شده تا با تک تک این شرکت ها و همچنین سازمان هواپیمایی کشوری جلساتی برگزار و اسناد مالی شان بررسی و حسابرسی شود؛ زیرا راضی به ضرر بر زیان شرکت ها نیستیم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در این زمینه تصمیمات راهبردی در حوزه فرودگاهی، شیوه عرضه بلیت، مجوزهای پروازی و… نیز در حال اتخاذ شدن است و باید اصلاحات اساسی انجام شود. باید برخی استانداردها، رویه ها و مجوزها اصلاح شود تا اگر مقرراتی وضع شد، امکان انحراف از آنها به حداقل برسد.
دود اختلاف بر سرافزایش قیمت بلیت هواپیما به چشم مسافران رفت
اختلاف نظر سازمان و ارگان ها برای نحوه قیمت گذاری بلیت هواپیما موجب شکایت مسافرین این صنعت حمل و نقل شد و به نظر می رسد با موقوف الاجرا شدن حکم دیوان عدالت اداری، شرکت های هوایی از قانون قبلی پیروی نمی کنند و براساس دلخواه خود بلیت را قیمت گذاری و در بازار عرضه می کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عدم تبعیت ایرلاین ها از قانون قیمت گذاری بلیت – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عدم تبعیت ایرلاین ها از قانون قیمت گذاری بلیت – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.