ضایعات استیل نسوز
استیل آلیاژی است که از آهن و کربن تشکیل شده است. بعد از اینکه استیل دیگر قابلیت استفاده نداشته باشد به آن ضایعات استیل میگویند. برخی افراد این ضایعات را به محل دفن زباله منتقل میکنند، در حالیکه میتوان این ضایعات را بازیافت کرد و دوباره به چرخه تولید برگرداند.
ضایعات استیل به دو دسته استیل بگیر و نگیر(ورق استیل 310 و …) تقسیم میشوند که در خاصیت مغناطیسی با هم متفاوت هستند. در این مقاله از استیل صدرا، به بررسی نحوه خرید و فروش ضایعات استایل میپردازیم و عوامل موثر بر قیمت ضایعات استیل را شرح میدهیم.
ضایعات استیل چیست؟
استیل آلیاژی است که از آهن و مقدار کمی کربن تشکیل شده است. معمولا کربن موجود در این آلیاژ از 0.2% تا 2.1% است. ممکن است در ساخت این آلیاژ از نیکل، منگنز، کروم و فلزات دیگر نیز استفاده شود. استیل انواع مختلفی دارد که کاربرد متفاوتی دارند. معمولا آلیاژ استیل در تولید اتومبیل یا ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
پس از اینکه وسایل حاوی استیل دیگر قابلیت استفاده نداشته باشند، استیل ضایعاتی تولید میشوند که بسیاری از افراد این ضایعات را به محل دفن زباله منتقل میکنند. جالب است بدانید میتوان به جای دور ریختن این ضایعات، آنها را به کارخانجات بازیافت فروخت تا پس از بازیافت به چرخه تولید برگردند.
میتوان استیل ضایعاتی را بارها بازیافت کرد و هیچ تغییری در کیفیت آنها صورت نگیرد. بنابراین، بازیافت این ضایعات از کیفیت آنها کم نمیکند.
قیمت ضایعات استیل چگونه محاسبه می شود؟
قیمت روز ضایعات استیل تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تقاضای بازار، نوع، کیفیت استیل و قیمت دلار است که در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم:
تقاضای بازار
میزان عرضه و تقاضا در بازار، تاثیر مستقیمی بر قیمت ضایعات استیل دارد. هر چه افراد متقاضی برای خرید استیل بیشتر باشند، قیمت این ضایعات افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر، با کاهش تقاضای مردم و صنایع برای خرید ضایعات استیل قیمت این فلز روند نزولی پیدا میکند.
نوع و کیفیت ضایعات استیل
نوع و کیفیت استیل میتواند بر قیمت خرید ضایعات استیل تاثیر بگذارد. معمولا، وقتی ضایعات جمع آوری شده تمیز و دسته بندی شده باشند میتوان آن را با قیمت بالاتری فروخت.
معمولا دو نوع استیل داریم که شامل استیل بگیر و استیل نگیر هستند. قیمت این دو نوع استیل با هم متفاوت است، زیرا استیل نگیر مقدار بیشتری نیکل در ساختار خود دارد. بنابراین، قیمت استیل نگیر از استیل بگیر بیشتر است.
قیمت دلار
همانند سایر ضایعات، قیمت ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت ضایعات استیل دارد. هر چه قیمت دلار افزایش پیدا کند، قیمت ضایعات استیل نیز رشد میکند.
انواع ضایعات استیل به چند دسته تقسیم می شوند؟
به طور کلی، استیل ضایعاتی به دو نوع بگیر و نگیر تقسیم میشوند. این دو نوع استیل در مواد شیمیایی تشکیل دهنده با یکدیگر متفاوت هستند. یکی از این دو خاصیت مغناطیسی دارد، در حالیکه ضایعات دیگر خاصیت مغناطیسی ندارد. در ادامه، به بررسی جزئیتر انواع ضایعات استیل میپردازیم.
استیل بگیر
استیل بگیر خاصیت مغناطیسی دارد و به دلیل وجود آهن در ساختار خود، توسط آهنربا جذب میشود. این نوع ضایعات مقدار نیکل کمی در ساختار خود دارند.
استیل نگیر
استیل نگیر نسبت به نوع دیگر استیل مقدار بیشتری نیکل در ساختار خود دارد. این نوع استیل قیمت بیشتری نسبت به ضایعات بگیر دارد و مقاومت آنها در برابر خوردگی نیز بیشتر است.
ضایعات استیل کجا کاربرد دارد؟
بیشترین کاربرد استیل ضایعاتی، بازیافت است. پس از بازیافت، میتوان از این ضایعات فلزی در تولید استیل جدید استفاده کرد. جالب است بدانید، پس از بازیافت کیفیت استیل کم نمیشود.
ساخت و ساز
استیل ضایعاتی در تولید میلگرد و سایر مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
خودروسازی
یکی دیگر از کاربردهای ضایعات استیل در کارخانجات خودروسازی است. معمولا، پس از بازیافت از آنها در تولید خودروهای جدید استفاده میکنند.
ظروف استیل
برخی از ظروف و قوطیهای نوشیدنی از جنس استیل هستند. استیل پس از بازیافت در تولید این ظروف مورد استفاده قرار میگیرد.
بازیافت ضایعات استیل در چند مرحله انجام می شود؟
بازیافت استیل ضایعاتی شامل مراحل جمع آوری، دسته بندی و ذوب کردن است.
جمع آوری
در این مرحله افراد و صنایع مختلف، مقدار زیادی ضایعات استیل را جمع آوری میکنند و آنها را به مراکز بازیافت یا افراد واسطه میفروشند. در برخی نقاط شهر مراکز واسطهای برای جمع آوری و انتقال این ضایعات با کارخانجات بازیافت وجود دارد.
دسته بندی
در این مرحله باید انواع مختلف ضایعات از هم جدا شوند. از آنجاییکه ترکیبات شیمیایی موجود در استیل ضایعاتی بگیر و نگیر با یکدیگر متفاوت است، در این مرحله این دو نوع ضایعات دسته بندی میشوند. برخی از مراکز از تجهیزات پیشرفتهتری برای جداسازی استیلهایی که خاصیت مغناطیسی دارند استفاده میکنند.
ممکن است آلودگیها و ناخالصیهایی در میان استیل ضایعاتی وجود داشته باشد که باید پیش از شروع بازیافت آنها را جدا کنند. در این مرحله، تمامی قطعات پلاستیکی و برچسبها از ضایعات استیل جدا میشوند.
ذوب شدن
ضایعات استیل به مراکز ذوب آهن منتقل میشوند تا در کورههای مناسب ذوب شوند. پس از ذوب، آنها را در قالبهای مناسب میریزند تا برای تولید محصولات متفاوتی مانند میلگرد و قوطیهای فلزی به تولیدیهای مختلف فرستاده شود.
مزایای بازیافت ضایعات استیل چیست؟
بازیافت استیل ضایعاتی مزایای بسیاری برای محیط زیست و اقتصاد دارد که برخی از آنها شامل حفظ منابع، گازهای گلخانهای، کسب درامد و اشتغال زایی است که در ادامه تمامی این مزایا را توضیح میدهیم.
- حفظ منابع طبیعی و صرفه جویی در انرژی
برای تولید آلیاژ استیل باید کربن و آهن موجود در آن استخراج شده و برای تولید آلیاژ به کارخانه فرستاده شوند. اگه به جای صرف هزینه و انرژی برای استخراج منابع جدید از ضایعات استیل استفاده کنیم، علاوه بر حفظ منابع طبیعی، در مصرف انرژی هم صرفه جویی میکنیم.
- کاهش گازهای گلخانهای
حین فرایند استخراج، گازهای گلخانهای زیادی وارد جو میشوند. با انجام فرایند بازیافت، دیگر نیازی به استخراج منابع جدید نیست. بنابراین، گازهای گلخانهای کاهش پیدا میکند.
- کسب درامد
شما میتوانید به جای انتقال این ضایعات به محل دفن زباله، آنها را به مراکز بازیافت بفروشید. کارشناسان کارخانجات بازیافت این ضایعات را بر اساس کیفیت و نوعشان قیمت گذاری کرده و از شما میخرند. به این ترتیب، میتوانید از فروش ضایعات استیل کسب دارمد داشته باشید.
- اشتغال زایی
با ایجاد مراکز بازیافت استیل، اشتغال زایی افزایش پیدا میکند. در نتیجه، افراد بیشتری میتوانند در این مراکز مشغول به کار شوند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضایعات استیل نسوز" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضایعات استیل نسوز"، کلیک کنید.