ریشه ها و دلایل فاجعه اردوگاه النصیرات

ریشه ها و دلایل فاجعه اردوگاه النصیرات

یکی از موضوعات بسیار مهم، نقش ارتش آمریکا در عملیات جنایت بار علیه اردوگاه آوارگان غزه در النصیرات می باشد. بعضی از رسانه های اسراییلی که به مخالفان نتانیاهو تعلق دارند، ساعاتی پس از وقوع فاجعه در این اردوگاه اسنادی منتشر کردند که نقش قطعی پنتاگون را به تصویر کشیده است.

به گزارش پادینامگ، سعدالله زارعی در سرمقاله کیهان نوشت: فاجعه کشتار دسته جمعی ساکنان اردوگاه «النصیرات» واقع در بخش شمالی رفح بار دیگر وجدان بشریت را به شدت تحت تاثیر قرار داد و بر این نکته تاکید داشت که وجود رژیم غاصب اسراییل برهم زننده آرامش و حیات انسان هاست.

در اینجا مخاطب جنایات او مردم مظلوم باریکه غزه بودند اما این اختصاص به ساکنان غزه ندارد کمااینکه این رژیم در حمله هفته پیش به شهر حلب سوریه حدود 18 نفر با ملیت های مختلف از جمله شهید ایرانی «سعید آبیار» را به خاک و خون کشید. فاجعه النصیرات به همگان یادآور شد که دست ها باید برای ریشه کن کردن این رژیم جنایتکار به حرکت درآیند. البته در این صحنه دو نکته بسیار مهم دیگر هم قابل تامل است؛ اولا،ً ردپایی از عقده گشایی هم می بینیم و ثانیاً، حضور فیزیکی کماندوهای آمریکایی هم در این جنایت مطرح می باشد که خود سند جدیدی است از حضور جدی و عملیاتی آمریکا در جنگ غزه. در خصوص کشتار ساکنان اردوگاه النصیرات و مسایل مرتبط با آن و دو نکته اخیر، گفتنی هایی وجود دارد: 

1- در جریان حمله روز شنبه رژیم غاصب به اردوگاه آوارگان النصیرات که جمع کثیری از آوارگان باریکه غزه را در خود جای داده است، نزدیک به 700 نفر شهید و مجروح شده اند و این حجم از تلفات یک رکورد در جنگ غزه محسوب می گردد. رژیم در مقطع سوم جنگ – از زمان عملیات علیه «خان یونس» – به صورتی نسبتاً مدیریت شده حملات علیه مراکز تجمع مردم را دنبال می کرد و البته در مواقعی این جنایات شتاب می گرفت. فاجعه اردوگاه النصیرات، تندترین رخداد در این مقطع و پس از جنایت سنگین علیه بیمارستان شفا – واقع در شمال غرب شهر غزه – به حساب می آید. با توجه به اینکه فاجعه در النصیرات در روزی صورت گرفته که سازمان ملل، رژیم غاصب اسراییل را به دلیل ارتکاب پی درپی و بی ملاحظه جنایت در غزه در لیست کشورهای «کودک کش» قرار داده است، کشتار النصیرات در واقع اعلام رسمی عدم توجه به نظر و داوری مجامع حقوقی بین المللی می باشد و به گونه ای عملیاتی تر و جسورانه تر شبیه اقدام نمادین نماینده رژیم علیه منشور سازمان ملل است. در این رخداد هولناک نزدیک به 700 نفر به شهادت رسیده و یا زخمی شده اند. رژیم غاصب مدعی است این جنایت سنگین را برای آزاد کردن اسرای خود انجام داده است. در این صحنه نزدیک به 300 نفر شهید شده اند تا رژیم به چهار نفر از اسرای خود دست یابد. کاملاً پیداست که از یک سو مردم دنیا و دولت ها چنین معادله ای را نمی پذیرند و از سوی دیگر این بدان معناست که دنیا در فلسطین اشغال شده با یک رژیم مبتنی بر تفکر برتری نژادی و نسل کشی مواجه است. ترجیح آزادی چهار نفر بر زندگی چندهزار انسان، نام دیگری جز اعمال تبعیض نژادی و نسل کشی ندارد. این یک موجودیت به شدت خطرناک است. مصری ها و اردنی ها به طور خاص به این صحنه نگاه کنند تا دریابند در کنار چه رژیمی زندگی می کنند و گمان نبرند حالا که گریبان رژیم دست مقاومت است و لذا در گفت وگوهای دیپلماتیک از حقوق انسانی و امثال این حرف می زند، بنابراین می توان به آن اعتماد کرد. رژیمی که عرب فلسطینی را در خانه خود صاحب حق و حقوق نمی داند، عرب مصری را هم صاحب حق سکونت در مصر نمی داند و عرب اردنی را هم واجد حق سکونت در اردن نمی داند! مگر فراموش کرده اند که شعار نیل تا فرات که به صورت نمادین با دو خط آبی در پرچمی که وسط آن ستاره دارد نقش بسته است، یک سیاست حتمی است و فعلاً اسراییل به دلیل ناتوانی، چهره یک دولت واقعی و نه سازمانی تروریستی به خود گرفته است. 

2- یکی از موضوعات بسیار مهم، نقش ارتش آمریکا در عملیات جنایت بار علیه اردوگاه آوارگان غزه در النصیرات می باشد. بعضی از رسانه های اسراییلی که به مخالفان نتانیاهو تعلق دارند، ساعاتی پس از وقوع فاجعه در این اردوگاه اسنادی منتشر کردند که نقش قطعی پنتاگون را به تصویر کشیده است. در این ماجرا، ارتش آمریکا با چهره ریاکارانه کمک به مردم غزه به میدان آمده و با این ماسک، اطلاعاتی از محل نگهداری بخشی از اسرای اسراییلی به دست آورده و سپس با تشکیل گروه مشترک با یگان جفیاتی ارتش اسراییل و با پوشش نیروهای خدمات رسان و به صورت مسلحانه به این اردوگاه نفوذ کرده و با سپردن بمباران به نیروی هوایی ارتش اسراییل، عملاً توجه و تمرکز نیروهای حفاظت کننده از این اردوگاه به هم زده و چهار نفر از اسرا را در اختیار گرفته است. همکاری آمریکا در عین حال پس از کشتار علیه ساکنان اردوگاه ادامه پیدا کرده که نمی توان نام دیگری به جز آشکار شدن مشارکت آمریکا در جنایت اسراییل بر آن نهاد. ارسال پیاپی محموله های حساس نظامی از سوی آمریکا اگرچه خیلی پوشیده نبود و یک منبع اسراییلی تا ماه می / اردیبهشت حجم آن را 60 هزار تن اعلام کرده است، کمااینکه تاکید واشنگتن بر اینکه «اسراییل در حال دفاع از خود است» هم این همدستی را آشکار کرده است، اما فاجعه اردوگاه النصیرات فراتر از این موضوعات، نقش جدی آمریکا را آشکار کرد. در اینجا جمع آوری اطلاعات این اردوگاه و اطراف آن مستقیماً توسط یک یگان آمریکایی صورت گرفته است کمااینکه تاکید مجدد آمریکا برحق دفاع اسراییل هر حسن ظنی را بلاموضوع کرده است. 

دولت آمریکا در این صحنه دست به یک اقدام احمقانه زده است. بعضی رسانه های غربی و نیز بعضی محافل عراقی نوشته بودند آمریکا با وعده ممانعت از تشدید و توسعه تجاوزات رژیم اسراییل و کمک به توافق آتش بس و پایان دادن به جنگ، موافقت جریانات مقاومت عراق را برای توقف حملات به پایگاه های خود به دست آورد. برملا شدن مشارکت نیروهای نظامی آمریکا در جنایت سنگین روز شنبه در واقع وضع آمریکا را به پیش از توافقات غیررسمی و ضمنی دو ماه پیش برمی گرداند.

جالب این است که آمریکایی ها هفته پیش در حالی که برای رقم زدن یک جنایت بزرگ علیه مردم غزه آماده می شدند، از یک طرح سیاسی برای پایان یافتن جنگ غزه خبر دادند! در این شرایط، جنایت در النصیرات هرگونه اعتماد به وعده های آمریکا و دل بستن به توافقات اسراییل را غیرموجه کرده و با این وصف پس از جنایت النصیرات، افق پایان این جنگ تیره تر شده است. بنابراین جنگ ادامه پیدا می کند و دستیابی به راه حل سیاسی برای خروج اسراییل از باتلاق غزه پس از هشت ماه دشوارتر شده است. 

3- رژیم غاصب روز شنبه به قیمت کشته شدن سه اسیر و یک کماندوی خود به چهار اسیر دست پیدا کرد و جالب این است که در یک هفته اخیر، رزمندگان مقاومت فلسطین طی دو رشته عملیات در رفح جنوبی و جبالیا، همین تعداد نیروی نظامی اسراییل را به اسارت خود درآورده اند. در جریان عملیات رفح جنوبی، رزمندگان مقاومت با بهره گیری از یک تونل متروکه نزدیک به گذرگاه کرم ابوسالم در پشت مرزهای رفح وارد منطقه اسراییل شدند. در این عملیات بیش از ده نفر از نیروهای نظامی اسراییلی به هلاکت رسیده و سه نفر از این نظامیان به اسارت حماس درآمده اند. محافل اسراییلی با توجه به وجود شباهت هایی میان نفوذ، اسیرگیری و تلفات گیری، این عملیات را طوفان الاقصی دیگری خوانده اند. 

رزمندگان فلسطینی در عملیات خود در منطقه «جبالیا» هم 18 نفر از نظامیان اسراییلی را ابتدا به تله انداخته و سپس آنان را به هلاکت رسانده و یک نفر از آنان به اسارت گرفته اند. این دو رخداد که طی یک هفته و در دو منطقه متفاوت صورت گرفته است، قدرت مقاومت را علی رغم حضور سنگین نظامی ارتش اسراییل در غزه نشان داد. مقاومت غزه طی ماه می – 11 اردیبهشت تا 10 خرداد – تعداد شلیک های خود را از 105 مورد در ماه مارس به 452 مورد در ماه می رسانده است. کمااینکه تعداد شلیک های حزب الله به مناطق شمالی فلسطین اشغالی از 334 مورد در ماه ژانویه به بیش از 1000 مورد در ماه می رسیده است. این موضوع سرخوردگی زیادی در میان مقامات اسراییل و ارتش آن پدید آورد. جنایت روز شنبه علیه اردوگاه النصیرات درواقع از یک جهت، بازتاب این سرخوردگی به حساب می آید. استعفای بنی گانتز، گادی آیزنکوت و فیلی تروپر از کابینه اسراییل در شامگاه یکشنبه یعنی یک روز پس از کشتار اردوگاه النصیرات هم نشان داد حتی در داخل اسراییل ژست پیروزی نتانیاهو باور نشده است. 

4- این روزها همزمان با تشدید اقدامات علیه رفح، رژیم غاصب از حمله به لبنان هم حرف زده است. به این اظهارات بیشتر از سوی «بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «اسموتریچ» وزیر مالی دولت نتانیاهو دامن زده شده است. اما آیا واقعاً اسراییل درصدد حمله به لبنان است؟ باید دید حمله به لبنان چه وضعیتی را پدید می آورد؟ از یک طرف همین حالا بخش شمالی، در حد فاصل مرز جنوبی لبنان تا شمال جنین از سکنه یهودی خالی شده و فقط نیروهای نظامی در این ناحیه حضور دارند. حزب الله از چند سال قبل به طور رسمی از آماده شدن برای ورود زمینی به فلسطین خبر داده است. هیچ کس شک ندارد که این امکان برای حزب الله وجود دارد و می تواند حدفاصل جنین (و کرانه باختری) تا مرز جنوب لبنان را به تصرف درآورد و واضح است که اتصال زمینی کرانه باختری به خاک لبنان چه معنایی دارد. 

از سوی دیگر قاعدتاً اسراییلی ها می دانند به دلیل تغییر شرایط منطقه در حد فاصل 2011 تا 2024، وضع حزب الله در جنگ احتمالی حتی شباهتی به وضع حزب الله پیروز در جنگ 33 روزه 1385 ندارد. امروز به برکت مقاومت فلسطین، «وحدت میادین» اتفاق افتاده است، همان نیروهایی که در بحران غزه کنار فلسطینی ها و علیه جبهه غربی – صهیونیستی قرار گرفته اند، به کمک حزب الله گسیل می شوند. همان انصارالله و کتایب عراقی که به غزه راه نداشتند راهی جنوب لبنان گردیده و از این طریق وارد فلسطین خواهند شد. بنابراین به طور طبیعی نباید جنگی علیه لبنان در کار باشد.

 پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ریشه ها و دلایل فاجعه اردوگاه النصیرات" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ریشه ها و دلایل فاجعه اردوگاه النصیرات"، کلیک کنید.