خدمات رایانش ابری و توزیع محتوای کشور ارزیابی می شود

خدمات رایانش ابری و توزیع محتوای کشور ارزیابی می شود

رییس آزمایشگاه IT پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از پروژه ملی ارزیابی خدمات رایانش ابری در راستای پایش استانداردهای خدمات شبکه ملی اطلاعات خبر داد.

به گزارش پادینامگ، رایانش ابری، مدلی است که به ارایه دسترسی آسان، توزیع شده و فراگیر به منابع محاسباتی تجمیعی و مشترک قابل پیکربندی، می پردازد. در رایانش ابری قابلیت های مبتنی بر فناوری اطلاعات به عنوان خدماتی که بدون نیاز به دانش دقیق از فناوری های زیر ساختی و کمترین چالش مدیریتی در دسترس قرار می گیرد، ارایه می شود. با توجه به این موضوع، یکی از مسایل مهم  تمرکز چالش های امنیتی بر فناوری های نوین است و باید تاکید شود اگر چه رویکردهایی جهت بهبود امنیت سامانه های ابری وجود دارد اما راهکاری جامع، متناسب با پیاده سازی رایانش ابری در دولت الکترونیک، وجود نداشته است.

رایانش ابری خدمات گسترده ای را در برمی گیرد که هر روز کاربران با آن سر و کار دارند. این شامل خدمات مصرف کننده مانند Gmail یا پشتیبان گیری از عکس در تلفن هوشمند شماست، یا سرویس هایی که به شرکت های بزرگ امکان می دهد همه داده های خود را میزبانی کرده و تمام برنامه های خود را در ابر اجرا کنند. گفتنی است این فناوری از پنج لایه کاربر، نرم افزار، بستر، زیر ساخت و سرور تشکیل شده است.

یک مفهوم اساسی در مورد محاسبات ابری این است که مکان سرویس و بسیاری از جزییات مانند سخت افزار یا سیستم عامل که روی آن کار می کند تا حد زیادی برای کاربر مجهول است. همچنین استعاره ابر از تعریفی قدیمی در شبکه مخابراتی گرفته شده که در آن شبکه تلفن عمومی (و بعداً اینترنت) غالباً به عنوان ابر نمایش داده می شد تا بیان کند که این موضوع شبیه ابر درونش مخفی است و دانستن آن برای کاربر مهم نیست.

شرکتی که در زمینه اجرا و تامین امنیت این خدمات تخصص دارد، احتمالاً مهارت های بهتری دارد و کارکنان با تجربه تری از یک تجارت کوچک می تواند استخدام کند؛ بنابراین سرویس های ابری می توانند یک سرویس ایمن تر و کارآمدتر را برای کاربران نهایی ارایه دهند.

نکته قابل توجه این است که سرویس های رایانش ابری از مقیاس پذیری بسیار بالایی برخوردارند که سبب می شود تا کاربر در هر زمان که تمایل داشته باشد منابع در دسترس را کاهش و یا افزایش دهد به این صورت که هر زمان اگر مثلاً به دلیل بازدید فراوان از سایت، به منابع بیشتری نیاز داشته باشد، فناوری رایانش ابری به صورت کاملاً اتوماتیک پهنای باند در دسترس را بیشتر می کند تا از این طریق مطمین شود که در زمان پردازش با مشکل مواجه نمی شود.

در این راستا به تازگی رییس آزمایشگاه IT پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از پروژه ملی ارزیابی خدمات رایانش ابری در راستای پایش استانداردهای خدمات شبکه ملی اطلاعات خبر داد.

مهدی حسین پور-رییس آزمایشگاه IT پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباطات- با اشاره به پروژه ملی آزمایشگاه ارزیابی خدمات رایانش ابری و خدمات توزیع محتوای کشور اظهار کرد: آزمایشگاه ارزیابی خدمات توزیع محتوا و رایانش ابری، با هدف ارزیابی کیفیت ارایه خدمات توزیع محتوا و رایانش ابری در کشور ایجاد شده است.

وی همچنین با اشاره به جزییات این پروژه گفت: این سامانه امکان ارزیابی کیفیت نحوه توزیع محتوا بر اساس پارامترهای کیفیت سرویس شبکه در مکان های مختلف کشور و افزایش سرعت بارگذاری وب سایت های استفاده کننده از خدمات توزیع محتوا را دارا است.

حسین پور افزود: در این سامانه همچنین، نحوه ارایه خدمت رایانش ابری در بخش های مختلف مربوطه شامل زیرساخت فیزیکی، کیفیت و سرعت ارایه خدمات، ویژگی هایی امنیتی و قابلیت های کسب و کاری ارزیابی و مورد سنجش قرار می گیرند.

رییس آزمایشگاه IT پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره نحوه ارزیابی خدمات رایانش ابری و خدمات توزیع محتوای کشور در سامانه مذکور، توضیح داد: ارزیابی خدمات فوق به دو صورت خودکار و مبتنی بر پارامترهای استخراج شده توسط موتورهای نرم افزاری و عینی مبتنی بر تجربه افراد خبره این حوزه ها انجام می شود. در بخش اتوماتیک موتورهای نرم افزار به صورت خودکار و در زمان های مشخص، کیفیت سرویس را رصد و نتایج را در سامانه ارایه می کنند.

وی در پایان بیان کرد: در بخش دیگر ارزیابی افراد خبره، آزمون هایی که نیازمند تجربه و دانش افراد خبره دارد را انجام و نتایج را در سامانه ثبت می کنند، همچنین تلفیق دو ارزیابی خودکار و عینی، دقت نتایج ارزیابی را در سامانه بالا برده و نتایج آن را قابل استنادتر می کند.  

لازم به ذکر است نمایش متوسط کیفیت خدمات، مشاهده اطلاعات مربوط به ارایه دهندگان خدمات cloud و خدمات CDN، ثبت درخواست آزمون کارکردی (غربالگری) برای ارایه دهندگان خدمات ابری و CDN از جمله امکانات این سامانه است که ذی نفعان آن، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای رصد شبکه ملی اطلاعات، اپراتورهای ارایه دهنده خدمات اینترنت در راستای رصد ارایه سرویس، اپراتورهای ارایه دهنده خدمات ابری و اپراتورهای ارایه دهند خدمات توزیع محتوا(CDN) هستند.

پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خدمات رایانش ابری و توزیع محتوای کشور ارزیابی می شود" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خدمات رایانش ابری و توزیع محتوای کشور ارزیابی می شود"، کلیک کنید.