بیماران دیابتی شیرینی نوروز را برای خود تلخ نکنند

بیماران دیابتی شیرینی نوروز را برای خود تلخ نکنند

پادینامگ/قم یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی، گفت: دیابتی ها باید در مهمانی ها به میزان غذای مصرفی خود توجه کرده و سعی کنند بیشتر از سالادها و سبزیجات که فیبر بالایی دارند استفاده کنند.

فاطمه سادات حسینی کارشناس ارشد تغذیه بالینی در گفت وگو با پادینامگ، عنوان کرد: در تعطیلات نوروزی به دلیل دید و بازدیدها و مسافرت ها ریتم روزانه زندگی افراد تغییر می کند در حالی که روتین زندگی (زمان و تعداد میان وعده ها و وعده های اصلی غذا) برای افراد دیابتی بسیار اهمیت دارد؛ زیرا هر چقدر مصرف وعده های غذایی منظم تر باشد کنترل قند خون آن ها راحت تر انجام می شود.

وی ادامه داد: افراد دیابتی به ویژه افرادی که تعداد قرص های مصرفی آن ها برای کنترل قند بالاتر است و یا انسولین استفاده می کنند باید توجه داشته باشند وعده های غذایی را سر وقت مصرف کنند و میان وعده های خود را از دست ندهند.

حسینی اضافه کرد: دیابتی ها باید در مهمانی ها به میزان غذای مصرفی خود توجه کرده و سعی کنند بیشتر از سالادها و سبزیجات که فیبر بالایی دارند استفاده کنند.

این کارشناس ارشد تغذیه بالینی، یادآور شد: افراد دیابتی باید به این نکته توجه کنندکه مصرفی زیاد میوه ها هم منجر به افزایش قند خون می شود؛ بنابراین از میوه هایی که قند کمتری دارند همچون سیب، پرتقال و کیوی استفاده کنند.

وی افزود: میوه های خشک از قند بالاتری برخوردار هستند لذا این افراد باید کمتر از میوه های خشک در آجیل همچون انجیر استفاده کنند.

حسینی گفت: میزان مصرف میوه برای بیماران دیابتی 3 تا 4 واحد در طی روز است؛ مصرف یک سیب یا سه عدد خرما یک واحد به حساب می آید.

وی با توجه به همزمانی ماه رمضان و عید نوروز یادآور شد: رطب نسبت به سایر ارقام خرما قند بالاتری دارد لذا توصیه می شود از خرمای خاصویی و خرماهایی که کم رنگ و خشک است بیشتر استفاده کنند.

این کارشناس ارشد تغذیه بالینی، تصریح کرد: دیابتی ها باید مصرف شیرینی و شکلات را محدود کنند و در صورت مصرف سعی کنند شیرینی بدون خامه و با قند کمتر مثل شیرینی نخودچی استفاده کنند.

وی تاکید کرد: اگر افراد دیابتی متوجه شدند که در مصرف شیرینی ها پرهیز خود را شکستند در کنار آن از سبزیجاتی همچون خیار، هویج و گوجه استفاده کنند.

حسینی با بیان اینکه بیماران دیابتی باید دستگاه کنترل قند خون را در مسافرت به همراه داشته باشند، گفت: مصرف مایعات کافی برای کنترل اشتها و تنظیم قند خون بسیار مفید است.

وی با اشاره به اینکه پیاده روی در ایام تعطیلات را مورد توجه قرار دهید، اظهار کرد: مصرف آجیل و خشکبار قند خون را بالا نمی برد اما به دلیل کالری بالا مصرف زیاد آن ها می تواند منجر به افزایش وزن شود و افزایش وزن نیز ارتباط مستقیم با افزایش قند خون دارد، لذا در مصرف آجیل و خشکبار باید تعادل را رعایت کنیم.

حسینی در ادامه تصریح کرد: افراد دارای فشار خون باید توجه داشته باشند در این ایام از آجیل شور استفاده نکنند، همچنین باید آب بیشتری مصرف کنند.

این کارشناس ارشد تغذیه بالینی عنوان کرد: استفاده کمتر از شیرینی ها و مواد غذایی که جوش شیرین دارند، مصرف سبزیجات و پرهیز از مصرف روغن جامد از جمله مواردی است که با هدف کنترل فشار خون باید مورد توجه قرار گیرد.

پایان خبر پادینامگ

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بیماران دیابتی شیرینی نوروز را برای خود تلخ نکنند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بیماران دیابتی شیرینی نوروز را برای خود تلخ نکنند"، کلیک کنید.