بومی سازی توالی یابی DNA در کشور

بومی سازی توالی یابی DNA در کشور

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) با اشاره به اقدامات مرکز ژنتیک این دانشگاه گفت: صفر تا 100 توالی یابی ژنتیکی در کشور بومی سازی شده و امروز این اقدام با هزینه و زمان کمتری در کشور انجام می شود

عباسعلیی ایمانی فولادی در گفت وگو با خبرگزاری علم و فناوری پادینامگ، با بیان اینکه یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه ژنتیک در این دانشگاه انجام می شود، بومی سازی آزمایش هایی است که پیش از این در داخل کشور نبوده است، گفت: امروز می توانیم بگوییم که بخش زیادی از آزمایش های ژنیک که قبلا برای انجام آن نیاز به کشورهای بود، امروز بومی سازی شده و نیاز ما را مرتفع کرده است.

وی بیان کرد: یک نمونه از آزمایش های ژنتیک بومی سازی شده، استخراج DNA از استخوان های بسیار قدیمی است. به طور مثال ما فردی را داریم که سال ها قبل شهید شده و استخوان های در او در مقابل سرما و گرما، اشعه یو وی خورشید بوده که DNA آن صدمه دیده و در نتیجه جدا سازی آن بسیار سخت است امروز به آسانی در آزمایشگاه های ژنتیک توسط جوانان ما در حال انجام است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) بیان کرد: اقدام دیگر که توسط مرکز ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله صورت می گیرد، خدمات ژنومیک است؛ قبلا اگر می خواستیم یک DNA را توالی یابی می کردیم می بایست آن را به خارج از کشور ارسال کرده و پس از توالی یابی آن را به کشور باز می گرداند اما امروز این کار به راحتی در کشور و در مرکز ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله انجام می شود و این موضوع هم موجب خروج ارز از کشور شده و هم اینکه دانش آن را بومی کرده و زمان توالی یابی انجام کاهش پیدا کرده و امنیت ژنتیکی کشور نیز حفظ می شود.

وی بیان کرد: یکی از بخش های مرکز ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، آزمایشگاه تشخیص ژنتیک پزشکی است، که می تواند از تولد افرادی که دارای نقص ژنتیکی هستند، پیشگیری کند. این اقدامات توسط تست های غربالگری انجام می شود. پس از تشخیص قطعی مادران باردار می توانند از پزشکی قانونی مجوز گرفته و جنین ناقص را سقط کرده یا اینکه با توجه به تشخیص نقص ژنتیک، بلافاصله پس از تولد داروی لازم را دریافت کند تا بیماری پیشرفت کند و موجب افزایش هزینه ها بر روی خانواده نشده و کودک هم رنج کمتری بکشد.

ایمانی فولادی یادآور شد: در حال حاضر بیش از 70 درصد اقدامات ژنتیکی در داخل کشور انجام می شود، در حال حاضر نیز کیت های آزمایشی نیز بومی سازی شده است و امروز بیش از 60 درصد از کیت های مورد نیاز در داخل کشور تولید و طراحی می شوند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بومی سازی توالی یابی DNA در کشور" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بومی سازی توالی یابی DNA در کشور"، کلیک کنید.