الجزیره: حوادث دریای سرخ ورشکستگی اخلاقی غرب را بر ملا کرد
رسانه قطری نوشت عدم اقدام آمریکا و انگلیس برای متوقف کردن حملات رژیم صهیونیستی به غزه در سایه حوادث در دریای سرخ، ورشکستگی اخلاقی غرب را برملا کردند.
به گزارش پادینامگ، حملات هوایی آمریکا و انگلیس از 12 ژانویه تاکنون به یمن که با حمایت استرالیا، کانادا و هلند و چند متحد دیگر آن ها انجام شده است، بار دیگر نشان داد چگونه اکثر کشورهای غربی «به سود و پول خود بیشتر از جان انسان ها اهمیت می دهند.»
الجزیره در این تحلیل که به قلم «احمد تویج» تحلیلگر و خبرنگار این رسانه منتشر کرده، با اشاره به جنایات ناشی از بمباران کور رژیم صهیونیستی علیه غزه از هفتم اکتبر تاکنون که بیش از 28000 شهید، بیش از یک میلیون آواره و تخریب اکثر نقاط این باریکه را به دنبال داشته است، نوشت: «محاصره تقریبا تمام عیار علیه نوار غزه باعث شده که مردمی که زنده مانده اند به آستانه قحطی برسند و پزشکان مجبور شوند بدون مواد بی حسی و بیهوشی و لوازم استریل عمل جراحی انجام دهند. دولت های غربی در مواجهه با این فاجعه انسانی غیرقابل انکار هیچ اقدام معناداری انجام ندادند. در حقیقت هم جو بایدن، رییس جمهور آمریکا و هم ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس بارها صراحتا گفتند که حمایت بی قید و شرط از حملات اسراییل به نوار غزه و تلاش های تل آویو برای ریشه کنی حماس را صرف نظر از هر هزینه انسانی که ممکن است برای فلسطینی ها داشته باشد، ادامه خواهند داد.»
الجزیره در ادامه تصریح داشته است: «در نهایت آنچه که کشورهای غربی به عمل واداشت نه کشتن و قطع عضو کردن ده ها هزار غیرنظامی در غزه بلکه صرفا چند حمله غیرمرگبار مبارزان حوثی یمن (انصارالله) به کشتی های تجاری عبور کننده از تنگه استراتژیک باب المندب بود. روشن است که در اینجا دلارها و پوندهایی که در اثر هزینه های حملات برای کشتی رانی از دست رفته اند از نظر رهبران به اصطلاح “جهان آزاد” ارزششان بیشتر از رودخانه های خون مردم خاورمیانه است.»
توقیف کشتی اسراییلی گلکسی لیدر توسط ارتش یمن
احمد تویج در ادامه این تحلیل با اشاره به اهمیت دریای سرخ و همچنین تنگه باب المندب به عنوان یکی از مهم ترین آبراهه ها برای تجارت بین المللی نوشته است: «اسراییل به این مسیر تجاری برای اکثر کالاهای خود متکی است. حوثی ها می گویند همین اتکای اسراییل به این مسیر تجاری سبب شده آن ها شروع به رهگیری کشتی های تحت مالکیت اسراییل یا عازم اسراییل هنگام گذر از باب المندب کنند. آن ها گفتند اگر اسراییل با آتش بس در غزه موافقت کند یا دست کم اجازه به ورود مقادیر کافی از کمک های بشردوستانه به این باریکه بدهد حملاتشان را متوقف خواهند کرد.»
یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در 31 اکتبر و انجام ده ها عملیات پس از آن، تلاش های آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشته و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاش ها فراتر رفته و صنعا در پی حملات ایتلاف آمریکایی به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده و حالا کشتی های آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل شود.
کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بی سابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع از تلاش های آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، توان نظامی را نشان داد که واشنگتن از آن بی اطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
تحلیلگر شبکه الجزیره با اشاره به اینکه حملات ارتش یمن به کشتی های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ تا کنون تلفاتی در میان خدمه غیرنظامی به جا نگذاشته اما از طرف دیگر خسارات اقتصادی چشمگیری را به این رژیم و حامیانش تحمیل کرده است و طبق برآوردها بندر ایلات رژیم صهیونیستی از ابتدای حملات یمنی ها در دریای سرخ شاهد سقوط 85 درصدی فعالیت خود بوده است.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه
در ادامه این تحلیل آمده است: «این حملات همچنین باعث شد که برخی از شرکت های بزرگ کشتی رانی شامل بریتیش پترولیوم و شل، عملیات خود را در دریای سرخ به طور کامل معلق کنند. تعلیق این عملیات باعث ایجاد تاخیرهای شدید در تحویل کالاها و همچنین افزایش بی سابقه هزینه های کشتی رانی شده است. طبق جدیدترین آمارهای موجود، هزینه های کشتی رانی امروز 329 درصد بیشتر از زمانی که هنوز اختلال در این مسیر مهم کشتی رانی در ماه نوامبر شروع نشده بود، است.»
احمد تویج تاکید کرد کشورهای غربی می توانستند با وادار کردن رژیم صهیونیستی به متوقف کردن نسل کشی در غزه و پایان دادن به اشغال اراضی فلسطین، از کل این اتفاقات جلوگیری کرده و جان تعداد خیلی زیادی از فلسطینی ها را نجات دهند. با این وجود رهبران غرب نخواستند با امر کردن به تل آویو برای متوقف کردن کشتار فلسطینی ها موجبات ناراحتی این متحد خود را فراهم آورند بلکه به جایش تصمیم گرفتند خودشان وارد یک کارزار بمباران دیگر علیه یکی از فقیرترین کشورهای جهان شوند.
او نتیجه گیری می کند: «آن ها با این اقدام نشان دادند که نه فقط اهمیتی به یک قتل عام دسته جمعی ارتکاب یافته از سوی یکی از متحدان خود نمی دهند بلکه همچنین برای حاشیه سود غول های تجاری بزرگ غرب خیلی بیشتر از جان مردم منطقه ارزش قایل هستند.»
پایان خبر پادینامگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الجزیره: حوادث دریای سرخ ورشکستگی اخلاقی غرب را بر ملا کرد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الجزیره: حوادث دریای سرخ ورشکستگی اخلاقی غرب را بر ملا کرد"، کلیک کنید.