از ثبت جهانی مهرگان، نوروز و رباب تا نشستهای متعدد وزیر گردشگری – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ در این هفته سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی در نخستین همایش ملی بررسی پتانسیلهای کارآفرینی، اشتغال و توسعه پایدار که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مینودشت، برگزار شد، حضور پیدا کرد و با اشاره به اینکه جذابیت، امنیت و زیرساخت از عوامل توسعه گردشگری است، افزود: حوزه گردشگری جزیره آشوراده با رعایت ملاحظات محیطزیستی و حفظ منابع طبیعی میتواند به قطب گردشگری دریایی تبدیل شود که باید زیرساختهای آن فراهم شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه امنیت و جذابیت دو موضوع بسیار مهمی هستند که در استان گلستان وجود دارد، گفت: متأسفانه استان در بحث زیر ساختهای این حوزه دچار ضعف است که سعی داریم طی برنامهای پنج ساله چالشهای توسعه گردشگری استان رفع و زیرساختهای مناسب را ایجاد کنیم.
وی استان گلستان را یکی از استانهای منحصر به فرد کشور دانست و افزود: ویژگیهایی که این استان برخوردار است در سایر نقاط کشور کمتر دیده میشود و این میتواند بهترین فرصت برای توسعه گردشگری در استان باشد.
صالحی امیری دیوار بزرگ گرگان را یکی از آثار مهم در سطح ملی و بینالمللی دانست و اظهار کرد: احیا و ثبت جهانی این آثار تاریخی میتواند زمینهساز جذب گردشگر خارجی به استان باشد.
د ستگیری سارقان موزه هنرهای تزئینی اصفهان
در این هفته خبر رسید که سارقان موزه هنرهای تزئینی ایران در اصفهان شناسایی و دستگیر شدند.
علی قربانپور فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان در این باره گفت: در پی اعلام نفوذ سارقان به موزه هنرهای تزئینی از ساختمان مجاور این موزه که در حال مرمت بود در سال ۱۴۰۲، متعاقب آن پرونده قضائی بهسرعت توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان تشکیل و در دستور کار یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قرار گرفت.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: از سال گذشته و با توجه به درگیری سارقان با همکار یگان محافظ موزه، سرنخهای به جای مانده با همکاری نیروی انتظامی استان بهویژه اداره آگاهی استان بهصورت شبانهروزی در دستور کار قرار داشت تا درنهایت در شامگاه جمعه ۹ آذرماه و بامداد روز شنبه ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳، در طی یک عملیات کمین، پلیس موفق به شناسایی و درنهایت دستگیری سارقان و کشف اموال مسروقه از آنان شد.
وی افزود: با دستگیری سارقان که در طی یک عملیات پیچیده پلیسی با همکاری یگان حفاظت میراثفرهنگی استان، اداره آگاهی اصفهان، کلانتری ۱۶ اصفهان و همچنین کلانتری مرکزی شهر بهارستان انجام شد این افراد در بامداد امروز دستگیر و تحویل مقامات قضائی شدند.
وظایف وزارت میراث در برابر قانون حجاب
این هفته همزمان با اعلام موارد قانونی عفاف و حجاب، وزارت میراث فرهنگی نیز همانند دستگاههای دیگر در ماده ۲۴ این قانون وظایفی دارد که یکی از آنها نظارت بر گروههای گردشگر خارجی به منظور رعایت شئون اسلامی است.
لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحه حجاب پس از رفت و برگشتهای متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعاً در ۵ فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد.
در بخشی از این قانون که وظایف هر کدام از نهادها و دستگاهها را مشخص کرده است، وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی را نیز به منظور تحقق اهداف این قانون، مکلف به انجام دادن وظایفی دانسته است. که یکی از آنها برنامه ریزی فرهنگی گردشگری اسلامی و طراحی الگوهای اسلامی ایرانی در برگزاری انواع گشتهای سیاحتی است.
افزایش درخواست پیوستن به زنجیره ارزش صنایع دستی
مدیر بازاریابی شبکه ملی زنجیره ارزش صنایع دستی گفت: بسیاری از رستههای صنایع دستی درخواست دارند تا به این شبکه ملی اضافه شوند ولی در حال حاضر تمرکز روی بافتهها و دوختهای سنتی است.
سارا مظفری مدیر بازاریابی شبکه ملی زنجیره ارزش صنایع دستی دراین باره گفت: ما شبکه دست بافتههای داری و دستگاهی و دوختهای سنتی را داریم این دوختها شامل بلوچ دوزی گلدوزی و جواهر دوزی و همه دوختهای پارچه و دست بافته هاست.
وی گفت: ۴۰۰ هنرمند فعال را از سراسر کشور داریم که هر کدام از آنها هم تعداد زیادی تولید کننده دارند. به عنوان مثال یکی از هنرمندان ما ۴۰۰ نفر را تحت پوشش خود دارد.
مظفری درباره اینکه آیا قرار است این شبکه تنها به دوختها و بافتهها محدود شود یا هنرهای دیگر را هم در برمیگیرد گفت: شروع کارمان با این اسم بوده است و اکنون هنرمندانی از گلستان تا خراسانات را داریم و ۲۲ استان تحت پوشش ماست. تمرکزمان هم روی این حوزه است اما تعداد رستههایی که تقاضای پیوستن به این زنجیره را دارند روز به روزروز در حال افزایش است مثل منبت کاری و سفال اکنون قرار است این رستهها هم به زنجیره اضافه شود.
سعدآباد تعطیل است
این هفته باز هم مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با داشتن موزههای متعدد، به روی گردشگران داخلی و خارجی تعطیل است.
این کاخ در برخی از ایام سال مانند روزهای شهادت ائمه یا برخی از تعطیلات رسمی مانند روز طبیعت تعطیل است همچنین در برخی از ایام نیز بخشی از این کاخ که متعلق به ریاست جمهوری است در اختیار مهمانان نهاد ریاست جمهوری قرار میگیرد به همین دلیل در روزهای میزبانی از سران کشورهای دیگر این کاخ به روی بازدید مردم بسته میشود.
اکنون هم طبق اعلام روابط عموم کاخ، این مجموعه در روزهای چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ و پنجشنبه ۱۵ آذرماه ۱۴۰۳، تعطیل و پذیرای بازدیدکنندگان نیست.
ورود ۶ میلیون گردشگر خارجی به ایران تا سال گذشته
رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با حضور در برنامه تلویزیونی زمانه گزارشی از فعالیتهای این وزارتخانه در مدت اخیر داد و گفت: واقعیت این است که ۴۸ هزار اثر تا کنون ثبت شده و ۲۸ اثر ملموس و ۲۷ اثر ناملموس داریم. اکنون ۴۸ اثر در نوبت ثبت جهانی داریم. ۱۸ سال از ابتدای انقلاب تا پایان جنگ اثری ثبت نشد به همین دلیل از کشورهای اول دنیا عقب افتادیم ولی مطمئن باشید که در چند سال آینده جزو سه کشور اول خواهیم بود.
وی گفت: ثبت، صیانت و مرمت آثار تاریخی وظایف اولیه ما در حوزه میراثفرهنگی است. نیازمند منابع و نیروی انسانی بیشتری در مرمت آثار تاریخی هستیم. همه جغرافیای ایران اثر میراثی است. ما نتوانستیم این ظرفیت را به جامعه به خصوص نسل جوان معرفی کنیم. باید تلاش کرد با تولید محتوا روی شبکهها و اپلیکیشنها این ظرفیت به دنیا هم معرفی شود.
صالحی امیری با بیان اینکه ایران استمرار تاریخی ماست گفت: ایران دو قدرت دارد یکی قدرت سخت است اما هر کشوری برای بقای خودش به قدرت نرم نیاز دارد میراث فرهنگی همان قدرت نرم است که غرورآفرین است. ما باید تلاش کنیم این قدرت نرم را در سطح ملی معرفی کنیم تا ایران به داشتههایش افتخار کند.
اشتباه آماری وزیر میراثفرهنگی
سید رضا صالحی امیری در نشست صبحانه کاری با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران هم شرکت کرد و گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، موتور توسعه در کشور است و امروز در شرایط سخت تحریم، بیش از هر زمان دیگری، اقتصاد کشور با کارآمدی اتاق بازرگانی ارتباط دارد.
صالحی امیری افزود: ما در یک لوپ تکرار قرار گرفتهایم؛ این تکرار برای ما و مردم آزاردهنده شده و نیازمند یک پارادایم شیفت گفتمانی و تغییر استراتژی نسبت به شرایطی که در آن قرار داریم؛ هستیم.
او ادامه داد: اولین تغییر نگرش این است که نسبت دولت و بخش خصوصی شفافتر بیان شود. ما این بحث را بهتفصیل در گذشته داشتهایم. من معتقدم دولت باید از تصدیگری خارج شود و در عمل این رویه را تغییر دهد. دولت اگر وارد عرصه تصدیگری نشود، سیاستگذار خوبی خواهد بود و به وظیفه و نقش حمایت گری بازخواهد داشت. در ادامه به وظیفه اصلی خود یعنی نظارت ادامه خواهد داد. در این صورت دولت چابک خواهد بود وگرنه در مسیر توسعه دچار انحرافی خواهد شد و الآن در همان مسیر هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار کرد: تلاش زیادی شد تا مداخله دولت در حوزه خصوصی و در نهاد اتاق بازرگانی کمتر شود ولی هنوز تعریف شفافی ارائه نشده است.
وزیر میراث فرهنگی به برنامه تلویزیونی هم رفت و تا درباره اقدامات دولت در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی صحبت کند.
البته در این مصاحبه آمار پروندههای ثبت جهانی ملموس و ناملموس را اشتباه داد.
پیوستن مغولستان به پرونده نوروز
این هفته همزمان با ثبت جهانی مهرگان و رباب، پرونده نوروز نیز گسترش یافت.
این آئین کهن نخستین بار در سال ۱۳۸۸ با مشارکت هفت کشور ایران، آذربایجان، هند، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و ازبکستان، در سال ۱۳۹۵ برای بار دوم با الحاق ۵ کشور افغانستان، عراق، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان و در اجلاس سال جاری با الحاق کشور مغولستان به پرونده، برای بار سوم در فهرست یونسکو به ثبت رسید.
کشورهای مشارکتکننده در پرونده عبارتند از: ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، آذربایجان، ترکیه، پاکستان، هندوستان، عراق و مغولستان.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از ثبت جهانی مهرگان، نوروز و رباب تا نشستهای متعدد وزیر گردشگری – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از ثبت جهانی مهرگان، نوروز و رباب تا نشستهای متعدد وزیر گردشگری – خبرگزاری پادینامگ | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.