ادای احترام رییسی به محمدعلی جناح «قاید اعظم»
رییس جمهور در ادامه برنامه های دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح، به مقام «قاید اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد.
به گزارش پادینامگ، سید ابراهیم رییسی بعد از ظهر امروز – سه شنبه – در ادامه برنامه های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قاید اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرایت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.
محمدعلی جناح ملقب به قاید اعظم در 25 دسامبر سال 1876 در یکی از محله های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال 1895 از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.
جناح در سال 1896 به کنگره هند پیوست و در سال 1913 به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال 1916 بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.
محمدعلی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال 1929 جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر 14 نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تاکید کرد که بعدها مقدمه ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.
جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.
با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی ها تاسیس شده بود، فعالیت های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تاسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب های فرقه ای دوری می کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می رفت.
در مارس 1927 جناح توانست طرح های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رای دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی نتیجه ماند. در سال 1929 محمدعلی جناح طرح معروفی را در 14 ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح 14 ماده ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی ها به لندن رفت و از دور فعالیت های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می کرد.
در 1940 محمد علی جناح بیمار شد و در سال 1947 درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال 1948 دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه قاره باقی خواهد ماند.
پایان خبر پادینامگ
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ادای احترام رییسی به محمدعلی جناح «قاید اعظم»" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ادای احترام رییسی به محمدعلی جناح «قاید اعظم»"، کلیک کنید.