بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟

رسول سلیمی: جو بایدن، رییس جمهور آمریکا گفته در صورت تهاجم مستقیم ارتش اسراییل به رفح، او برخی سلاح ها از جمله گلوله های خمپاره را به اسراییل صادر نخواهد کرد. در همین راستا نخست وزیر اسراییل پاسخ داده: «اگر لازم باشد… تنها می ایستیم. من گفته ام که اگر ضروری باشد با پنجه هایمان می جنگیم.» بایدن در توجیه این تصمیمش به سی ان ان گفته بود که از بمب های آمریکا برای کشتن غیرنظامیان فلسطینی استفاده شده است.

به گفته مقامات آمریکایی، بایدن ارسال 1800 بمب 2 هزار پوندی و 1700 بمب 500 پوندی را از بیم استفاده از آنها در حمله به رفح متوقف کرده است. دولت بایدن همچنین در حال بررسی این است که از انتقال کیت های هدایتی که بمب ها را تبدیل به مهمات هدایت شونده دقیق می کند نیز جلوگیری کند. این اقدام دولت بایدن که نخستین بار توسط شبکه خبری اکسیوس مخابره شد، راهی برای آمریکا بود تا نگرانی خود را نسبت به برنامه های اسراییل برای حمله زمینی احتمالی به رفح اعلام کند.

بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟

واکنش ها به تصمیم بایدن در امریکا و اسراییل

این تصمیم بایدن واکنش های شدیدی را در کنگره امریکا به دنبال داشت. کری میلز، نماینده جمهوری خواه ایالت فلوریدا، گفت مشغول تدوین پیش نویس طرح استیضاح جو بایدن است. این در حالی است که سخنگوی ارشد ارتش اسراییل گفت که مهمات مورد نیاز برای عملیات در رفح و سایر عملیات برنامه ریزی شده را در اختیار دارد.

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی اسراییل از جناح راست افراطی نیز این اظهارات را محکوم کرد و در شبکه های اجتماعی خودنوشت «حماس بایدن را دوست دارد». اما بنی گانتس، از اعضای دیگر کابینه جنگ اسراییل، با اشاره به اظهارات وزیر امنیت ملی در مورد آمریکا گفته: «ایالات متحده در سخت ترین زمان در کنار اسراییل ایستاد و حملات وزرای غیرمسیول به این کشور ناسپاسی است که مصرف داخلی دارد و ناشی از ملاحظات سیاسی است.»

سناتور لیندسی گراهام از منتقدان سرسخت جو بایدن نیز در کنفرانسی خبری استدلال کرده که «عدم استفاده از تسلیحات به اسراییل این پیام را به دیگر شرکای آمریکا به ویژه عربستان سعودی می دهد که واشنگتن یک متحد غیرقابل اعتماد است.»

او همچنین با انتقاد از لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا، گفت که این اقدام او «چین و روسیه را هم جسورتر می کند.» سناتور گراهام تاکید کرده: «پای مدیریت کلان یک جنگ در کار است. اسراییل برای زنده ماندن در چند جبهه می جنگد؛ اما تاحدامکان از غیرنظامیان حمایت می کند. حماس از مردم سپر انسانی ساخته و زیر بیمارستان ها مراکز فرماندهی جنگ گذاشته است.»

در همین حال، وزیر دفاع امریکا خطاب به قانون گذاران کنگره امریکا گفته: «ما از ابتدا صراحتاً اعلام کرده ایم که اسراییل نباید بدون محافظت از غیرنظامیان، حمله اصلی را در رفح انجام دهد. ما هنوز درباره ادامه روند ارسال تسلیحات تصمیم گیری نکرده ایم. البته پیام آخر من این است که ما قطعاً به تداوم حمایت از اسراییل نسبت به حقوقش و خودش متعهد هستیم.»

توقف ارسال سلاح باعث افزایش تنش ها میان بایدن و نتانیاهو شده و در بحبوحه پیامدهای داخلی و جهانی جنگ غزه، این تنش در ماه های اخیر به شکل دایمی در حال افزایش بوده است. مقامات آمریکایی هشدار داده اند اگر این عملیات گسترده شود یا کنترل آن مقدور نباشد و نیروهای اسراییلی به داخل شهر رفح بروند، این اتفاق می تواند “مرز فروپاشی” در روابط آمریکا و اسراییل باشد. از سوی دیگر اسراییل نگران این موضوع است که حماس با مشاهده سطح فشار آمریکا بر اسراییل، از مواضع خود کوتاه نیاید.

بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟

متحدان اروپایی اسراییل هنوز پای کار هستند

آمریکا بافاصله بزرگ ترین تامین کننده تسلیحات برای نزدیک ترین متحد خود در خاورمیانه است. پس از آمریکا، آلمان حامی بزرگ اسراییل است و پس از آن هم ایتالیا بیشترین تسلیحات را به اسراییل می فرستد.

کانادا و هلند به دلیل نگرانی از استفاده اسراییل از تسلیحات ارسالی آن ها علیه غیرنظامیان در غزه، ارسال سلاح به اسراییل را متوقف کرده اند. بنا بر آمار موسسه بین المللی پژوهش های صلح استکهلم، آلمان از سال 2019 تا 2023 میلادی 30 درصد از کمک های نظامی به اسراییل را تامین کرده است. ایتالیا نیز برابر آمارهای همین موسسه، حدود یک درصد از کمک های مالی اسراییل از سال 2019 تا 2023 تامین کرده است. این تسلیحات شامل هلیکوپترها و توپخانه دریایی است. همچنین بریتانیا سال گذشته دست کم برای فروش 42 میلیون پوند (معادل 52.5) میلیون دلار تجهیزات دفاعی به اسراییل مجوز صادر کرد. این مجوزها برای مواردی چون مهمات، پهپادها، مهمات سلاح های کوچک، قطعات هواپیما و بالگرد و تفنگ های تهاجمی بود.

اسراییل نخستین کشور خارجی است که جنگنده های چندمنظوره اف-35 آمریکا را که پیشرفته ترین جنگنده های جهان به حساب می آیند، به کار گرفته است. اسراییل که در حال خرید 75 فروند جنگنده اف-35 است تا سال گذشته 36 فروند آن را تحویل گرفته است. هزینه این جنگنده ها نیز از محل کمک های آمریکا پرداخت می شود.

ایالات متحده همچنین به توسعه و تسلیح سامانه پدافند موشکی کوتاه برد گنبد آهنین اسراییل کمک کرده است. اسراییل این سامانه را پس از جنگ سال 2006 با حزب الله لبنان مستقر کرد. ایالات متحده تاکنون صدها میلیون دلار به اسراییل برای خرید موشک های رهگیری کننده این سامانه کمک کرده است. واشنگتن همچنین در تامین مالی توسعه سامانه پدافند هوایی «فلاخن داوود» به اسراییل کمک کرده است. این سامانه برای سرنگونی موشک هایی که از فاصله 100 تا 200 کیلومتری شلیک می شوند، طراحی شده است.

بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟

ناظران سیاسی معتقدند نتانیاهو برای موفقیت سیاسی خود در داخل نیاز به گسترش جنگ در رفح دارد. اگرچه ورود به رفح دستاورد دیگری نیز برای نتانیاهو خواهد داشت و آن شکست توافق با حماس است که بیش از هر زمانی با ضمانت امریکا در دسترس قرار گرفته است. در همین راستا ارتش اسراییل بامداد سه شنبه بر اساس تصمیم کابینه جنگ کنترل گذرگاه رفح در مرز جنوبی شهر رفح را به دست گرفت؛ اما از پیشروی بیشتر در طول خط مرزی رفح و یا ورود به داخل این شهر خودداری کرد. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد درمانگاه های منطقه در آستانه تعطیلی است و کمبود سوخت محسوس است. این سازمان گفته 40 هزار تن از ساکنان و فلسطینی هایی که در ماه های اخیر به رفح پناه بردند، در روزهای گذشته رفح را ترک کرده اند.

311213

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بازخورد دستور بایدن در واشنگتن و تل آویو/ حمله اسراییل به رفح بدون پشتیبانی آمریکا؟"، کلیک کنید.